Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Idei de cină: bol cu orez și somon, o masă ușoară și delicioasă

    09/01/20252 Mins Read36
    Sursa foto: Today
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Folosește orice tip de orez ai la îndemână. Adaugă orice legume ai prin casă și ajustează cantitatea de condimente după gustul tău. Oricum, aceasta este genul de rețetă care poate fi pregătită rapid, făcând cina din fiecare seară mult mai ușoară, arată today.

    Ingrediente:

    • 1 lingură de ulei de măsline
    • 1½ lingurițe pudră de usturoi
    • 1 lingură semințe de mac
    • 1½ lingurițe pudră de ceapă
    • 1 lingură semințe de susan
    • 1 linguriță sare, plus mai mult după gust
    • 1 cană maioneză
    • 4 fileuri de somon (170-225 g fiecare)
    • 4 cepe verzi, tocate
    • 2 avocado, feliate
    • 4 castraveți, tăiați cuburi
    • ½ cană morcovi rași
    • ½ cană varză roșie rasă
    • 4 căni de orez alb fiert

    Preparare:

    Încălzește uleiul într-o tigaie mare, antiaderentă, pe foc mediu-mare. Într-un bol mare, combină pudra de usturoi, semințele de mac, pudra de ceapă, semințele de susan, sarea și maioneza. Întinde jumătate din amestecul de maioneză pe fileurile de somon și gătește în tigaie timp de 6-8 minute, întorcându-le pe ambele părți.

    Între timp, adaugă cepele verzi, avocado, castravetele, morcovii, varza și orezul în restul de maioneză și amestecă pentru a le combina.

    Când somonul este gata, scoate-l din tigaie și pune-l deoparte. Adaugă amestecul de orez în tigaie și gătește timp de 2 minute. Asezonează cu sare după gust. Pentru servire, împarte orezul în patru farfurii și adaugă somonul deasupra. Servește apoi cina de orez și somon alături de legumele combinate cu maioneză.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025152 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202595 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202577 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read44 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.