Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Idee de prânz de post sau garnitură pentru friptura de Crăciun. Broccoli cu sos de usturoi și ardei iute

    24/12/20242 Mins Read43
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Broccoli nu este doar versatil și se poate prepara în multe feluri, dar avantajele sunt multiple: sănătos, rapid de pregătit, merge în mai multe combinații aromatice. De asemenea, poate fi garnitura perfectă pentru friptura de Crăciun.

    Ingrediente pentru 4 porții de broccoli la microunde

    • 1 kg de broccoli, circa 2 bucăți
    • 4-5 linguri de ulei
    • 2 bulbi de usturoi
    • 1 ardei iute crud sau paprika iute
    • sare, piper

    Procedeu

    1. Așezăm buchețelele de broccoli într-un bol de sticlă care poate merge la microunde, acoperindu-le cu folie de plastic. Se gătesc circa 2-3 minute, până sunt aproape gata, funcție de puterea cuptorului.
    2. În acest timp, într-o tigaie antiaderentă cu câteva linguri de ulei adăugăm usturoiul și ardeiul iute tăiate bucățele mici. Se ține la foc mediu 1-2 minute, cât să se aromatizeze uleiul, iar la final se completează cu sare și piper.
    3. Când broccoli din cuptorul cu microunde sunt aproape gata, se înlătură folia de plastic, se adaugă uleiul aromatizat, se amestecă și se mai pornește cuptorul preț de un minut, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
    4. Se servește cu o felie de pâine prăjită, cu paste, cartofi, orez sau ca garnitură la friptură.
    5. În cazul în care nu ținem să fie un preparat de post, se poate folosi unt în loc de ulei, rotunjește aroma finală a legumelor și le putem completa și cu brânzeturi rase direct în farfurie.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025331 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202594 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202576 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read42 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.