Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Prajitură de albuș cu zmeură, un pandișpan rapid și fără gluten

    07/12/20242 Mins Read29
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Pentru persoanele cu alergii sau intoleranță la gluten sau pentru cei care vor să reducă inflamația organismului, o prăjitură este, dacă nu necesară, măcar dorită din când în când. Și mai ales, dacă folosim gălbenușurile din ouă la diverse preparate, de pildă pentru a drege o ciorbă și ne rămân albușurile, acest pandișpan rapid este extrem de ușor de făcut.

    Ingrediente pentru prăjitura din albușuri cu zmeură 

    prrajitura, pandispan
    Foto: G4Food

    – 4 albușuri de ou
    – 120 de g de zahăr
    – 180 de g de fulgi de nucă de cocos deshidratată
    – 40 de g de amidon de porumb
    – coaja rasă de la o lămâie
    – un plic de zahăr vanilat
    – 100 de g de zmeură (proaspătă, de preferat, dar se poate folosi și congelată)
    – un praf de sare
    – unt pentru uns forma de copt.

    Preparare pandișpan fără gluten

    Se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat, continuând până când sunt dizolvate complet.

    Se adaugă cocosul, amidonul (dat prin sită) și coaja de lămâie și se amestecă încet cu o spatulă, cu mișcări de sus în jos, pentru a încorpora aer, până se obține o compoziție omogenă și pufoasă.

    Se unge bine forma de copt cu unt și se toarnă compoziția.

    Zmeura se spală, se scurge de apă și se usucă bine înainte de a a o pune în compoziție. Dacă este congelată, trebuie lăsată câteva ore într-o sită la scurs. Se tăvălește în puțin amidon, apoi se intruduce în cocă, astfel încât să fie complet acoperită.

    Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, căldură sus-jos, cca 35 de minute. Încercați cu o scobitoare sau un băț de frigăruie dacă prăjitura este coaptă în interior. Bățul trebuie sa iasă perfect curat.

    prajitura, pandispan
    Foto: G4Food

    Se scoate din forma în care a fost coaptă și se pune la răcit pe un grilaj pentru prăjituri, sub care am așezat un șervet de bucătărie (care va absorbi umezeala). Se taie când este complet răcită.

    prajitura, pandispan
    Foto: G4Food
    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cultură 25/12/2025

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025330 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025102 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202594 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202575 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 25/12/20253 Mins Read82 Views

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Există un proces “natural” de cădere a părului. Însă unele persoane și-l pierd într-un mod…

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Cum poți scăpa de cearcăne cu ajutorul alimentației

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.