Nucile sunt pline de proteine vegetale, grăsimi sănătoase și nutrienți cheie precum potasiu, magneziu și vitamina E. Sunt o gustare excelentă pentru a preveni căderile de energie și schimbările de dispoziție de-a lungul zilei. Dacă încercați să atingeți un obiectiv zilnic de proteine, cum ar fi cele 0,8 grame recomandate per kilogram de greutate corporală, luați în considerare adăugarea acestor nuci în alimentație, scrie Health.
Arahidele
Ca și alte leguminoase, arahidele sunt bogate în proteine, în grăsimi mono- și polinesaturate și furnizează multe substanțe nutritive antioxidante, inclusiv acizi fenolici, fitosteroli și resveratrol, care pot ajuta la gestionarea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.
Migdalele
Migdalele conțin un amestec echilibrat de macronutrienți (proteine, grăsimi și carbohidrați). Bogate în vitamine și minerale esențiale, migdalele pot ajuta la protejarea împotriva diabetului, obezității și bolilor de inimă.
Fisticul
Fisticul, care conține 21% proteine, are o aromă distinctă care poate îmbunătăți atât mâncărurile sărate, cât și pe cele dulci. Aceste nuci conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali, elementele de bază ale proteinelor – ceea ce le face o sursă completă de proteine. Acestea vă pot ajuta să vă simțiți sătui, susțin digestia și ajută la gestionarea tensiunii arteriale.
Nucile caju
Nucile caju au o aromă subtilă și o textură bogată și cremoasă atunci când sunt amestecate, ceea ce face din laptele de caju o alternativă vegană excelentă, bogată în proteine, la produsele lactate. Nucile sunt o sursă bună de potasiu și magneziu, care joacă un rol în controlul tensiunii arteriale și în sănătatea generală a inimii. Compoziția nutritivă generală a fructelor de caju le face o alternativă sănătoasă pentru inimă la alimentele bogate în acizi grași saturați, precum untul și smântâna grasă.
Nucile
Nucile nu sunt doar bogate în proteine, ci sunt unice printre nuci pentru că conțin în principal grăsimi polinesaturate. Acestea includ un acid gras omega-3 numit acid alfa lipoic (ALA), care oferă efecte antiinflamatorii. Cercetările sugerează că compoziția nutrițională a nucilor poate ajuta la reducerea riscului de afecțiuni ale creierului legate de vârstă, cum ar fi boala Alzheimer.
Alunele
Alunele sunt atât bogate în proteine, cât și o sursă bogată de acizi grași mononesaturați antiinflamatori (MUFA), care pot contribui la îmbunătățirea nivelului de colesterol. Unele cercetări sugerează că, deși alunele sunt bogate în grăsimi, consumul lor nu duce neapărat la creșterea în greutate. Acest lucru se datorează faptului că antioxidanții puternici ai nucilor ajută la inhibarea inflamației și a daunelor oxidative.
Nuci de Brazilia
O singură nucă de Brazilia (5 grame) conține aproximativ 95,8 micrograme de seleniu. Dozele mari de seleniu pot fi toxice, limita superioară fiind stabilită la 400 micrograme pe zi. Din acest motiv, experții recomandă limitarea consumului la nu mai mult de trei nuci de Brazilia pe zi.
Semințe de pin
Nucile de pin oferă o crocantă ușoară distinctă și o aromă bogată, de unt. Sunt utilizate în mod obișnuit la prepararea pesto. Nucile de pin conțin aproximativ 20% proteine și 60% grăsimi, datorită conținutului lor ridicat de ulei. Majoritatea grăsimilor lor sunt acizi grași polinesaturați, inclusiv acid alfa-linolenic, o sursă vegetală de acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă.
Nucile pecan
Nucile pecan sunt adesea populare toamna, fiind prezente în mâncăruri precum umplutura de curcan și plăcintele cu nuci pecan. Aceste nuci sunt bogate în grăsimi polinesaturate, care pot fi benefice pentru sănătatea inimii. Nucile pecan conțin, de asemenea, taninuri, substanțe nutritive antioxidante care pot ajuta la reducerea bacteriilor dăunătoare.
Nucile macadamia
Nucile macadamia sunt unice, deoarece trei sferturi din caloriile lor provin din grăsimi. Aproximativ 80% este acid oleic, care reglează activitatea antioxidantă și promovează funcția imunitară. Nucile macadamia sunt unul dintre puținele alimente care conțin acid palmitoleic, care poate ajuta la reducerea adipozității, o stare gravă de obezitate.