Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Infecția cu Salmonella: ce simptome are și cum o previi eficient

    01/09/20252 Mins Read82
    Sursa foto: sanador.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Consumul de ouă sau carne insuficient preparate poate duce la infectarea cu Salmonella, o bacterie periculoasă care provoacă toxiinfecții alimentare, avertizează doctorița infecționistă Tatiana Mironov.

    „Te poți infecta dacă consumi ouă contaminate cu Salmonella preparate moi, carne gătită incorect sau prin contact cu mâinile murdare sau apă contaminată”, explică doctorița.

    Simptomele apar, de regulă, între 6 și 72 de ore de la contactul cu bacteria. Pacienții pot prezenta „vomă, diaree, stare generală de rău, febră, dureri abdominale”. Cei mai expuși sunt copiii mici, persoanele în etate și cele cu imunitatea scăzută. În aceste cazuri, infecția poate evolua sever. „Dacă apar semne de deshidratare și febra este înaltă, neapărat mergem la medic”, atenționează Tatiana Mironov.

    Tratamentul include, în primul rând, rehidratarea. „Tratamentul va include rehidratarea orală. În cazul în care aceasta nu este posibilă, se va recurge la perfuzie endovenoasă”. De asemenea, doctorița infecționistă spune că pot fi administrate antipiretice, antivomitive, iar antibioticele se folosesc doar la recomandarea medicului. „Tratamentul cu antibiotic nu este obligatoriu și se va indica doar de către medic în anumite cazuri”, subliniază Tatiana Mironov. Totodată, nu în ultimul rând, pot fi recomandate – probioticele.

    Pentru a preveni infecția, doctorița recomandă atenție la igienă și la produsele alimentare. „Aveți grijă la ouăle pe care le consumați și modul în care le preparați, spălați-vă frecvent pe mâini și fiți atenți la produse pe care le oferiți copiilor”.

    „Nu uitați că prevenția este mai ușor de efectuat decât tratamentul”, conchide Tatiana Mironov.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025331 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202594 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202576 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read43 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.