Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Ceaiul din frunze de dafin: întărește sistemul imunitar și are proprietăți antibacteriene

    03/02/20254 Mins Read29
    Sursa foto: Dr.Max
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dacă ești în căutarea unei băuturi calde și sănătoase, încearcă ceaiul de frunze de dafin. Pe lângă faptul că te ajută să te relaxezi, potrivit healthshots.com, îți întărește inima și imunitatea.

    Frunza de dafin este mult mai mult decât un simplu condiment. De obicei, frunza de dafin este folosită pentru a îmbunătăți mesele tradiționale, dar știai că o poți consuma și sub alte forme pentru a beneficia de proprietățile sale pentru sănătate?

    Frunzele de dafin sunt o sursă excelentă de antioxidanți, vitamina A, C, fier, potasiu, calciu și magneziu, iar din acest motiv, sunt excelente pentru sistemul gastrointestinal. Mai mult, ele acționează ca antioxidanți, antidiabetice, diuretice și stimulente ale apetitului.

    Totul despre ceaiul din frunze de dafin

    Ceaiul de frunze de dafin este un ceai preparat prin infuzarea frunzelor de dafin în apă. Poți adăuga și scorțișoară, lămâie și miere, pentru a îmbunătăți gustul. Dacă te întrebi cum să prepari ceaiul de frunze de dafin, trebuie să știi că este la fel de simplu cum sună. Fierbe apă, adaugă frunzele și alte condimente, și lasă-le la infuzat. După un timp, poți strecura ceaiul și adăuga un îndulcitor, la alegere, dacă dorești.

    Beneficiile ceaiului de frunze de dafin

    Frunza de dafin aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să fie parte din dieta ta zilnică:

    • Ajută la diabet – Un studiu din ianuarie 2009, publicat în Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, a arătat că frunzele de dafin îmbunătățesc profilul glucozei și lipidelor în cazul diabetului de tip 2. Prin urmare, ceaiul de frunze de dafin este foarte eficient în tratamentul diabetului de tip 2 și îmbunătățește sensibilitatea la insulină.
    • Îmbunătățește digestia – Frunzele de dafin sunt cunoscute pentru faptul că îmbunătățesc digestia, stimulând tractul gastrointestinal și promovând urinarea. Sunt, de asemenea, foarte eficiente pentru prevenirea constipației. Ele ajută la stimularea apetitului și la menținerea sănătății colonului, conform unui studiu publicat în Food Science & Nutrition.
    • Bun pentru sănătatea inimii – Ceaiul de frunze de dafin este benefic pentru inimă, datorită combinației sale puternice de potasiu, antioxidanți și fier. Acești nutrienți ajută la menținerea ritmului cardiac și la scăderea tensiunii arteriale. Un studiu, publicat în Transforming Healthcare in Low-Resource Settings, a observat că apa de frunze de dafin a redus semnificativ colesterolul în doar șapte zile.
    • Întărește sistemul imunitar – Fiind o sursă de vitamina C, ceaiul de frunze de dafin este de asemenea excelent pentru sistemul imunitar și are proprietăți antibacteriene care ajută la prevenirea infecțiilor. Frunzele de dafin sunt considerate a avea proprietăți antidiarice, antiinflamatorii și antidiabetice, care contribuie la îmbunătățirea imunității, conform unui studiu publicat în Medicinal Plants of South Asia.
    • Îmbunătățește metabolismul – Frunzele de dafin conțin și scorțișoară, care stimulează metabolismul și ajută la pierderea în greutate. Acesta este un alt motiv pentru care apa de dafin este o opțiune excelentă pentru slăbire.
    • Scade nivelul de stres – Frunzele de dafin pot reduce și nivelul de stres. Un studiu pe șobolani, publicat în Indian Journal of Pharmacology, a observat că cei care au primit un extract de frunze de dafin pe cale orală timp de o săptămână păreau mai puțin anxioși.

    Rețeta ceaiului de frunze de dafin

    Ingrediente necesare:

    • 3 frunze de dafin
    • 1 praf de scorțișoară
    • 2 căni de apă
    • Lămâie și miere (opțional)

    Mod de preparare:

    • Spală frunzele și pune apa la fiert, într-o cratiță.
    • Adaugă frunzele de dafin și scorțișoara, și lasă-le la fiert timp de 10 minute.
    • Oprește focul și strecoară ceaiul într-o cană. Adaugă îndulcitor (miere) sau suc de lămâie, după gust.

    Efecte secundare ale ceaiului de frunze de dafin

    Deși ceaiul de frunze de dafin este o alegere excelentă, consumul excesiv poate duce la somnolență. De asemenea, poate încetini respirația. Asigură-te că nu consumi frunze de dafin dacă deja urmezi un tratament cu sedative. De asemenea, poate provoca și dureri de cap și balonare.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 13/06/2025

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Cultură 12/06/2025

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Cultură 12/06/2025

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/2025991 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025452 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025210 Views
    Pericolul ascuns în iarbă: ce trebuie să știm despre mușcăturile de căpușă
    01/06/2025208 Views
    Recomandate
    Gastronomie 13/06/20252 Mins Read1 Views

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Într-un moment în care alimentația echilibrată câștigă tot mai mult teren, EatingWell propune o rețetă simplă:…

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    R. Moldova cucerește primele medalii la Campionatele Europene U17 de la Skopje

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.