Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Republica Moldova, un nou punct-cheie al rețelei europene de Centre de Inteligență Artificială

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Carnea de vită încetinește îmbătrânirea? Beneficii ale consumului de carne de vită

    29/11/20243 Mins Read26
    Foto: G4Food.ro/Pexels
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Cu o generație sau două în urmă, părinții și bunicii noștri considerau că este sănătos să mănânci carne de vită – carnea roșie – și o considerau un aliment nutritiv și sănătos. În zilele noastre este mult diferit, iar părerile sunt împărțite. Potrivit beefcentral.com, unii consideră carnea de vită un aliment benefic, în timp ce alții susțin că ea dăunează sănătății noastre. 

    Oricare ar fi opinia noastră despre carnea roșie, există câteva beneficii importante pentru sănătate ale consumului de carne de vită.

    Este o sursă de L-carnitină

    L-carnitina este un aminoacid care se găsește, în mod natural, în produsele din carne. Iată câtă L-carnitină conțin 100g de carnea de vită, comparativ cu alte alimente:

    Carnea de vită: 56-122 mg

    Brânza: 2 mg

    Piept de pui: 3-5 mg

    Lapte integral: 8 mg

    Asparagus: 0,1 mg

    Pește Cod: 4-7 mg

    Înghețata: 3 mg

    De ce este importantă L-carnitina

    Printre alte funcții, L-carnitina joacă un rol în metabolismul grăsimilor. Ea are rolul de a transporta grăsimile în mitocondriile noastre pentru ardere. Organismul nostru poate sintetiza cantități suficiente de L-carnitină, pentru nevoile generale, acest lucru făcându-l acest aminoacid. Cercetările sugerează că un aport alimentar mai mare de L-carnitină poate avea unele efecte pozitive asupra sănătății.

    Totodată, L-carnitina exercită un efect benefic asupra hipertensiunii, stresului oxidativ, oxidului nitric și inflamației.

    De asemenea, aceasta este asociată cu reducerea a 27% a mortalității la pacienții cu insuficiență cardiacă.

    De asemenea, studiile arată că un aport mai mare de L-carnitină la pacienții cu diabet de tip 2 îmbunătățește nivelul de glucoză, dimineața, pe nemâncate, și profilul general al colesterolului.

    Aceasta mai susține și susține procesul de slăbire. L-carnitina din alimente se absoarbe mai eficient în organism, comparative cu cea din suplimente, unde rata de absorbție este de doar aproximativ 14-18% din forma sintetică a nutrientului.

    Carnea de vită conține glutation

    Cunoscut în mod obișnuit ca „antioxidantul principal”, glutationul ajută la protejarea fiecărei celule din corpul nostru în fața deteriorării, care poate duce la multe boli cronice. Pe de altă parte, o deficiență de glutation contribuie la stresul oxidativ și la inflamație. Prin urmare, menținerea nivelului ridicat de glutation este importantă pentru sănătatea noastră generală.

    Corpul nostru produce glutation din aminoacizi, iar acești aminoacizi sunt prezenți în carnea de vită.

    Bogată în minerale

    Dacă doriți să creșteți aportul de diferite minerale, atunci carnea de vită este o opțiune bună, aceasta conținând calciu – 4 mg; fier – 26 mg; cupru – 8 mg; magneziu -10 mg; potasiu – 18 mg; fosfor – 38 mg; seleniu – 52 mg; zinc – 72 mg.

    Carnea de vită conține carnozină

    Un alt avantaj al consumului de carne de vită este că ea conține o cantitate importantă de carnozină. Acesta este un aminoacid care se găsește în tot organismul și are mai multe roluri importante în sănătatea umană. Deoarece carnea de vită este una dintre cele mai mari surse de carnozină (conținând aproximativ 50% mai mult decât carnea de pasăre), acesta este un alt beneficiu pentru sănătate.

    În primul rând, carnozina are proprietăți antiglicozilare, reducând glicația, adică procesul de îmbătrânire și riscul de ateroscleroză și diverse boli cronice. De asemenea, întărește sistemul imunitar și reduce inflamația.

    Citiți pe G4Food.ro întreg articolul despre beneficiile cărnii de vită. 

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 14/10/2025

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Cultură 14/10/2025

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Muncă 14/10/2025

    Republica Moldova, un nou punct-cheie al rețelei europene de Centre de Inteligență Artificială

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.135 Views
    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog
    09/10/2025614 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025549 Views
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/2025312 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 14/10/20253 Mins Read15 Views

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Să-ți începi ziua cu un măr roșu poate aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate.…

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Republica Moldova, un nou punct-cheie al rețelei europene de Centre de Inteligență Artificială

    Cum poți crește nivelul vitaminei D cu ajutorul alimentației? Sfaturile nutriționistei

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Republica Moldova, un nou punct-cheie al rețelei europene de Centre de Inteligență Artificială

    Cele mai populare

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog

    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.