Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Alimente bogate în proteine și sărace în carbohidrați: surse, beneficii și recomandări

    23/04/20254 Mins Read15
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Proteinele sunt unul dintre principalii macronutrienți de care avem nevoie în fiecare zi, alături de grăsimi și carbohidrați. Potrivit Today, , dacă reduceți consumul de carbohidrați, atunci va trebui să creșteți aportul de alimente bogate în proteine și sărace în carbohidrați pentru a rămâne sătul, energic și satisfăcut.

    Se găsesc în carnea de pasăre, lactate și pește, precum și în surse vegetariene, precum soia, leguminoase, nuci și semințe. De asemenea, puteți găsi cantități mai mici de proteine în unele legume, fructe și cereale integrale, de asemenea. Avem nevoie de proteine pentru funcționarea de bază, inclusiv pentru întreținerea și repararea celulelor, producerea de anticorpi și coagularea sângelui. Proteinele sunt, de asemenea, o componentă primară a țesuturilor precum mușchii, pielea și părul.

    Deoarece organismul nostru digeră proteinele mai lent decât carbohidrații, o dietă bogată în proteine vă poate menține sătul pentru perioade mai lungi de timp. Proteinele pot, de asemenea, să vă crească densitatea osoasă și să promoveze controlul greutății. Consumul de proteine din surse sănătoase, sărace în grăsimi saturate, poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și la reducerea nivelului de colesterol LDL „rău”. De asemenea, proteinele pot regla nivelul zahărului din sânge.

    Conform Mayo Clinic, proteinele ar trebui să reprezinte 10-35% din totalul caloriilor. Vă puteți calcula necesarul de proteine pe baza greutății corporale – 0,8 grame pe kilogram. Dacă sunteți în căutarea unor alimente bogate în proteine și sărace în carbohidrați, vedeți mai jos câteva idei:

    • Migdalele: unele dintre cele mai sănătoase nuci pe care le puteți mânca, doar o cană de migdale întregi conține 30,3 grame de proteine. De asemenea, au grăsimi sănătoase pentru inimă care sunt bune pentru sănătatea intestinelor și pentru efectele antiinflamatorii. De asemenea, sunt bogate în antioxidanți și pot reduce riscul de boli de inimă, deoarece scad colesterolul.
    • Fasole neagră: conține ceva carbohidrați, dar oferă și o cantitate bună de proteine vegetale și fibre sănătoase pentru intestine. De asemenea, este plină de fitonutrienți, inclusiv antioxidanți precum antocianinele și quercetina. Doar o jumătate de ceașcă conține 7,5 grame de proteine, 7,5 grame de fibre și 20 de grame de carbohidrați.
    • Conopida: un cap de conopidă de mărime medie conține aproximativ 11 grame de proteine. O ceașcă crudă are aproximativ 2 grame. Conopida este, de asemenea, bogată în fibre, ceea ce o face și mai susceptibilă de a vă menține satisfăcut pentru perioade mai lungi.
    • Puiul: încearcă puiul cu o garnitură de salată sau ca ingredient pentru supă
    • Năutul: aceste mici leguminoase sunt un adaos excelent la supe și salate, mai ales dacă încercați să vă reduceți aportul de proteine animale. Încercați să le prăjiți cu condimentele dvs. preferate pentru o gustare rapidă și crocantă. Acestea pot fi mai bogate în carbohidrați decât alte opțiuni proteice, dar sunt, de asemenea, pline cu tone de fibre și antioxidanți. Năutul conține aproximativ 7 până la 9 grame de proteine per porție de jumătate de ceașcă și 20 de grame de carbohidrați.
    • Codul: acest pește alb sfărâmicios este, de asemenea, bogat în vitamina B12, care este benefică pentru sănătatea sângelui și a sistemului nervos și pentru sinteza ADN. Codul conține, de asemenea, ceva vitamina C, D și fier.
    • Brânza de vaci: este un ingredient versatil care poate fi folosit ca bază pentru mâncare dulce sau sărată, poate fi făcut un sos excelent pentru legume.
    • Ouăle: sunt o modalitate ușoară, bogată în nutrienți și ieftină de a obține proteine, precum și o doză de grăsimi, cu urme de carbohidrați. Cu 6 grame de proteine per ou, puteți obține cu ușurință proteine printr-un mic dejun simplu și sănătos cu două ouă și verdețuri sărate.
    • Lintea: este o alegere evidentă pentru cei care doresc să își crească consumul de proteine vegetale. Această opțiune este mai bogată în carbohidrați, dar și în fibre dietetice, care sunt esențiale pentru stabilizarea nivelului zahărului din sânge, precum și pentru scăderea colesterolului LDL.
    • Somonul: este o sursă delicioasă de omega-3 și proteine.
    • Semințele de floarea soarelui: conținutul ridicat de fibre și proteine le fac o gustare excelentă
    • Tonul: este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamine B12 și B6, precum și de vitamina D. De asemenea, este bogat în acizi grași omega-3, care pot ajuta la scăderea colesterolului LDL, la reducerea riscului de boli cardiovasculare și, eventual, chiar la îmbunătățirea sănătății ochilor, arată cercetările.
    • Nucile: sunt considerate sărace în carbohidrați, dar bogate în mulți nutrienți importanți, cum ar fi vitaminele B, fierul, magneziul, zincul, fibrele și grăsimile sănătoase pentru inimă.

    Articole asemănătoare

    Muncă 23/05/2025

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Gastronomie 23/05/2025

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Muncă 23/05/2025

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025139 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/2025113 Views
    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete
    19/05/202580 Views
    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
    20/05/202576 Views
    Recomandate
    Muncă 23/05/20253 Mins Read5 Views

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Roșia neagră, o varietate de tomate care atrage prin culoarea sa neobișnuită și gustul intens,…

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău

    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.