Strategiile de pierdere în greutate se pot concentra adesea pe menținerea unui deficit caloric, dar pierderea durabilă în greutate implică mai mult decât simpla restricționare a aportului alimentar. Gestionarea cu succes a greutății necesită o abordare holistică, care poate include adăugarea intenționată a anumitor nutrienți care vă pot ajuta să vă stimulați eforturile de pierdere în greutate, inclusiv anumite ierburi și condimente, potrivit Health.
Potrivit cercetărilor, multe ierburi și condimente pot susține pierderea în greutate prin stimularea metabolismului și scăderea poftei de zahăr, printre alte beneficii.
Schinduf
Schinduful este un condiment comun de uz casnic derivat dintr-o plantă leguminoasă. Acesta și-a dovedit proprietățile antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene, iar cercetările actuale indică faptul că poate sprijini eforturile de gestionare a greutății.
Într-un studiu, șoarecii au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi timp de 12 săptămâni și apoi li s-a administrat schinduf. Rezultatele au arătat că schinduful a suprimat semnificativ greutatea corporală și acumularea de grăsime, reducând în același timp glucoza și rezistența la insulină la repaus alimentar.
Dovezile indică faptul că schinduful poate activa calea de semnalizare a receptorilor de insulină, ceea ce înseamnă că insulina crește absorbția glucozei în celulele adipoase și musculare și scade inflamația din organism.
Ginseng
Ginsengul oferă multe proprietăți de promovare a sănătății, după cum reiese din rolul său în diverse remedii antice pe bază de plante. Știința modernă indică faptul că compușii săi bioactivi pot juca un rol în gestionarea greutății prin mai multe mecanisme. Ginsenozidele găsite în ginseng pot ajuta la combaterea inflamației cauzate de o dietă bogată în grăsimi și pot ajuta la reglarea poftei de mâncare.
Consumul de ginseng poate ajuta la prevenirea aportului excesiv de alimente prin reglarea leptinei, hormonul poftei de mâncare și scăderea absorbției glucozei.
Este puțin probabil ca ginsengul să interacționeze cu medicamentele eliberate pe bază de rețetă, dar este important să discutați despre potențialele efecte adverse cu furnizorul dumneavoastră de asistență medicală înainte de a începe un supliment de ginseng sau de a adăuga planta în dieta echilibrată.
Piper Cayenne
Ardeiul Cayenne, un tip de ardei iute, poate fi influent în pierderea în greutate. Conține capsaicină, care conferă piperului cayenne aroma picantă și multe alte beneficii pentru sănătate. Potrivit cercetărilor, capsaicina poate stimula metabolismul, crescând numărul de calorii arse zilnic și susținând un deficit caloric pentru pierderea în greutate.
Cei cărora le place mâncarea picantă se pot bucura să încorporeze piper cayenne în felurile lor de mâncare. Presărați piper cayenne peste legumele sotate, ouă și hummus pentru un plus de lovitură. Unii oameni chiar se bucură de el în limonadă.
Piper negru
Piperul negru, derivat din fructul plantei Piper nigrum, este un condiment de bază în majoritatea gospodăriilor. Conține piperină, un compus puternic responsabil pentru aroma sa robustă și multe beneficii pentru sănătate, inclusiv pierderea în greutate. Piperina poate stimula metabolismul în timpul exercițiilor fizice prin reglarea metabolismului carbohidraților și grăsimilor. Adăugarea de piper negru în mâncare poate crește substanțial eforturile de ardere a caloriilor și de control al greutății.
Turmeric
Turmericul este un condiment promițător pentru susținerea pierderii în greutate. Principalul său compus bioactiv, curcumina, este responsabil pentru culoarea sa strălucitoare, aroma robustă și diverse beneficii medicinale. Curcumina are proprietăți antiinflamatorii care ajută la combaterea inflamației cauzate de stresul oxidativ și tulburările metabolice.
Compușii bioactivi ai turmericului pot susține, de asemenea, pierderea în greutate prin îmbunătățirea sensibilității la insulină. Curcumina a fost legată de un control îmbunătățit al zahărului din sânge și de o rezistență îmbunătățită la insulină, ceea ce poate ajuta la prevenirea acumulării de grăsime.
Nu există o doză standardizată de turmeric pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, este simplu de încorporat într-o dietă bine echilibrată. Adăugați-l deasupra legumelor prăjite sau în smoothie-uri și ceaiuri.
Scorțișoară
Scorțișoara poate îmbunătăți metabolismul și poate crește nivelul de leptină, care este responsabilă pentru reglarea poftei de mâncare. Cercetările au descoperit că scorțișoara poate îmbunătăți rezistența la insulină, în plus, proprietățile antiinflamatorii ale scorțișoarei pot susține sănătatea generală și pierderea în greutate.