Dacă nu ai timp sa pregătești o cina sofisticată și vrei să mănanci mâncare ca la mama acasă, atunci pilaful este soluția perfectă. Acest fel de mâncare este extrem de ușor de preparat și este foarte sățios. Puteți face acest lucru în mai multe moduri prin adăugarea ingredientelor preferate la rețeta originală, însă cel mai delicios pilaf cu pui se face după această rețetă.
Ingrediente necesare:
- 1 pui
- 1,5 căni de orez
- 2-3 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 ardei roșu
- Condimente după gust (sare, condimente uscate, piper negru)
- Un pic de ulei pentru prăjire
Mod de preparare:
Tranșași puiul și puneți-l la fiert.
Curățați ceapa, tocați-o fin și prăjiți-o la foc mic. Curățați morcovul, tăiați-l fin și adăugați-l peste ceapa prăjită. Spre final se adaugă ardeiul roșu tocat mărunt.
Când toate legumele sunt pe jumtate gătite și capătă o culoare aurie, adăugați orezul spălat bine. Apoi, se toarnă 3 părți din supa în care a-ți fiert puiul și se fierbe în continuare (dacă este necesar, adaugă mai multă supă pe parcurs).
Când orezul este semi-fiert, adăugați condimentele, carnea și introduceți-l în cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la temperatura de 200 de grade C.
Poftă bună!
Sursă articol: doctorulzilei.ro