Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vrei o ciocolată caldă perfectă? Iată greșelile pe care să nu le faci

    Cum gestionăm corect febra la copii: sfaturi esențiale de la medic

    De ce te trezești cu câteva minute înainte să sune alarma? Cercetătorii explică fenomenul

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Vrei o ciocolată caldă perfectă? Iată greșelile pe care să nu le faci

    12/12/20252 Mins Read24
    Sursa foto: cookist.it
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Puține lucruri îți pot ridica moralul precum o zi mai caldă, însorită, o gustare preferată, melodia favorită pornită întâmplător sau o cană de ciocolată caldă într-o zi rece. Iar pentru ca această mică plăcere să fie mereu perfectă, merită să eviți câteva greșeli, potrivit cookist.it.

    1. Alegerea cacao sau ciocolată de calitate

    Cacaoa trebuie să fie cât mai naturală, fără aditivi și zahăr, iar ciocolata ar trebui să aibă minimum 60–70% cacao pentru a evita o băutură prea dulce. Un produs bun se topește mai ușor și oferă o consistență catifelată.

    2. Topirea incorectă a ciocolatei sau cacao

    Pudra de cacao trebuie cernută înainte de a fi adăugată în lichide, iar ciocolata solidă se topește pe baie de aburi sau cu puțin lapte fierbinte, altfel pot apărea cocoloașe.

    3. Folosirea apei în loc de lapte

    Apa dă o ciocolată caldă mai lichidă și mai puțin gustoasă. Laptele, filtrat dacă este cazul, oferă bogăție și consistență.

    4. Alegerea unui lapte prea slab

    Dacă folosești băuturi vegetale, alege unele cu mai multe grăsimi, precum laptele de cocos. Pentru o textură potrivită, și laptele de vacă este indicat să fie integral.

    5. Lipsa amestecării

    Pentru o băutură omogenă și fără grumi, amestecă des. Astfel previi lipirea de fundul vasului și poți controla densitatea fără ca ciocolata să dea în clocot.

    6. Alegerea greșită a agentului de îngroșare

    Făina poate îngreuna și afecta gustul, lăsând un aer făinos. Amidonul de porumb sau făina de cartofi sunt opțiuni mai ușoare și mai potrivite.

    7. Omiterea condimentelor

    Condimente simple precum scorțișoara, cafeaua, vanilia sau coaja de portocală pot îmbogăți gustul. Pentru cei mai îndrăzneți, ghimbirul, ardeiul iute, piperul, menta sau lemnul dulce sunt variante interesante. Un praf de sare poate echilibra dulceața.

    8. Îndulcirea direct în cană

    Dacă vrei să adaugi zahăr, fă-o la finalul preparării, nu după turnare. În cană se dizolvă greu și poate lăsa granule. Zahărul pudră sau mierea sunt alternative, deși mierea schimbă mai mult aroma.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 12/12/2025

    Cum gestionăm corect febra la copii: sfaturi esențiale de la medic

    RECOMANDATE 12/12/2025

    De ce te trezești cu câteva minute înainte să sune alarma? Cercetătorii explică fenomenul

    Gastronomie 12/12/2025

    Cum ne dăm seama dacă avem o intoleranță la gluten sau lactoză?

    Populare în ultima lună
    Un covor tradițional țesut manual, salvat de la gunoi, își caută acum un nou stăpân
    08/12/20254.311 Views
    Când începe vacanța de iarnă la elevi și câte zile libere vor avea cetățenii
    11/12/2025792 Views
    „Floarea Vieții”: documentarul despre frumusețea rurală pe cale de dispariție. „Ne-am propus să analizăm formele caselor și modul în care oamenii le decorează”
    09/12/2025375 Views
    A fost anunțată lista concurenților Eurovision Moldova 2026. Satoshi, printre participanți
    11/12/2025238 Views
    Recomandate
    Gastronomie 12/12/20252 Mins Read24 Views

    Vrei o ciocolată caldă perfectă? Iată greșelile pe care să nu le faci

    Puține lucruri îți pot ridica moralul precum o zi mai caldă, însorită, o gustare preferată,…

    Cum gestionăm corect febra la copii: sfaturi esențiale de la medic

    De ce te trezești cu câteva minute înainte să sune alarma? Cercetătorii explică fenomenul

    Cum ne dăm seama dacă avem o intoleranță la gluten sau lactoză?

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vrei o ciocolată caldă perfectă? Iată greșelile pe care să nu le faci

    Cum gestionăm corect febra la copii: sfaturi esențiale de la medic

    De ce te trezești cu câteva minute înainte să sune alarma? Cercetătorii explică fenomenul

    Cele mai populare

    Un covor tradițional țesut manual, salvat de la gunoi, își caută acum un nou stăpân

    Când începe vacanța de iarnă la elevi și câte zile libere vor avea cetățenii

    „Floarea Vieții”: documentarul despre frumusețea rurală pe cale de dispariție. „Ne-am propus să analizăm formele caselor și modul în care oamenii le decorează”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.