Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum alegem corect fructele kaki? Sfaturi

    Ce să pregătești la micul dejun: mai multe idei de meniuri sănătoase

    (VIDEO) „Ești extraordinară!” Cine e Mădălina Țurcan, tânăra de 20 de ani care a fascinat juriul și a trecut mai departe la Vocea României

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Trei sosuri rapide pentru aperitivele și friptura de la masa de Paște

    20/04/20252 Mins Read33
    Foto: imark.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Sosurile sunt de multe ori vedeta mesei. Sunt cele care dau mai multă savoare unui preparat din carne, legume sau cartofi. Peste ouăle de Paște un sos de hrean sau de maioneză adaugă textură unui gălbenuș uscat. La fel un sos de iaurt peste cartofii sau legumele din garnitura fripturii. Și să nu uităm nici de sosul de muștar cu care putem asezona drobul de miel sau friptura, scrie G4Food. 

    1. Sos de hrean 

    Îl găsim desigur și gata preparat în conserve, dar nu va avea niciodată mirosul și iuțeala celui natural sau al celui pus de noi la borcan.

    Curățăm rădăcina de hrean cu un peeler de bucătărie. Îl tăiem bucăți și îl punem în blender. Îl tocăm până când e fin și uniform.

    Peste hrean, într-un castron, adăugăm 3 linguri de oțet, 2 linguri de zahăr și 2 lingurițe de sare. Cu mâna, peste care am pus o mănușă, amestecăm bine totul. La final punem 100 de gr de smântână grasă, care să mai domolească iuțeala și să-i dea o textură fină.

    2. Sos de muștar

    Tocăm mărunt câteva fire de ceapă verde. Punem o lingură de unt în tigaie si călim câteva minute.

    Adăugăm muștarul, 2-3 linguri și fierbem 1 minut. Punem apoi o jumătate de pahar de supă si o jumătate de pahar de vin alb. Se aduce la fierbere si se completează cu smântână de gătit, vreo 50 de ml sau după gust și o linguriță cu cimbru.

    Se mai fierbe câteva minute până când textura devine mai legată.

    3. Sos de iaurt

    Punem 500 de gr de iaurt grecesc cu 10% grăsime într-un castron. Adăugăm 1 legătură de usturoi verde tocat mărunt (doar partea albă).  Completăm după gust ori cu castravete ras și scurs și mărar tocat (un fel de tzatziki) ori cu mentă proaspătă tocată. În ambele variante trebuie să mai asezonăm cu sare, piper și câteva linguri de ulei de măsline extravirgin.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/10/2025

    Cum alegem corect fructele kaki? Sfaturi

    Gastronomie 25/10/2025

    Ce să pregătești la micul dejun: mai multe idei de meniuri sănătoase

    Advertoriale 24/10/2025

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    Populare în ultima lună
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20254.007 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.452 Views
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/20252.809 Views
    (VIDEO) „Ești extraordinară!” Cine e Mădălina Țurcan, tânăra de 20 de ani care a fascinat juriul și a trecut mai departe la Vocea României
    25/10/2025836 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/10/20253 Mins Read62 Views

    Cum alegem corect fructele kaki? Sfaturi

    Kaki sunt printre cele mai populare fructe ale lunilor reci, unul dintre fructele emblematice ale…

    Ce să pregătești la micul dejun: mai multe idei de meniuri sănătoase

    (VIDEO) „Ești extraordinară!” Cine e Mădălina Țurcan, tânăra de 20 de ani care a fascinat juriul și a trecut mai departe la Vocea României

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum alegem corect fructele kaki? Sfaturi

    Ce să pregătești la micul dejun: mai multe idei de meniuri sănătoase

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    Cele mai populare

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.