Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    7 alimente care conțin mai multă proteină decât pieptul de pui

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Trei feluri de a marina carnea de miel pentru ca să-ți iasă o friptură care se topește în gură

    19/04/20253 Mins Read36
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Marinarea reprezintă un pas crucial în pregătirea unei fripturi de miel care să impresioneze, transformând un preparat simplu într-un deliciu culinar. Deși majoritatea cunosc metodele tradiționale de preparare, puțini sunt cei care înțeleg cu adevărat importanța acestui proces, care poate ridica gustul cărnii de miel la un alt nivel, astfel încât friptura să se topească în gură, scrie G4Food.

    Durata ideală pentru marinarea cărnii variază între 8 și 24 de ore, în funcție de mărimea bucății. În cazul pulpelor, care sunt mai groase, este recomandat un minim de 12 ore, preferabil 24 pentru ca aromele să pătrundă adânc. Bucățile mai mici, cum sunt cotletele sau coastele, pot fi marinate timp de 8 ore pentru un rezultat perfect.

    Ce punem într-o marinadă standard

    În afară de ceapă și/sau usturoi, marinada trebuie să includă și un element acid, care ajută la frăgezirea naturală a cărnii. Vinul, sucul de lămâie sau iaurtul sunt ingrediente ideale, deoarece contribuie la descompunerea proteinelor și facilitează absorbția condimentelor.

    O rețetă echilibrată de marinadă conține: o parte acid, două părți ulei și condimentele preferate.

    Ierburile mediteraneene precum rozmarinul, menta sau cimbrul oferă o notă rafinată cărnii de miel. Dacă dorești un gust cu influențe orientale, poți adăuga un strop de chimion, scorțișoară sau curry.

    Pentru un plus de savoare, poți integra în marinadă și un ingredient dulce – cum ar fi mierea, siropul de arțar sau agave. Acestea contribuie la formarea unei cruste aurii și gustoase, cu o ușoară notă dulce-sărată.

    Este important ca înainte de a fi pusă la cuptor, carnea să fie lăsată la temperatura camerei timp de o oră. Astfel, aceasta se va găti uniform, iar sucurile se vor păstra în interior.

    Marinada rămasă o vom strecora și o putem transforma într-un sos ideal pentru a însoți friptura și garniturile de Paște.

    3 idei de marinadă

    1. Ulei de măsline extravirgin, vin roșu, oregano, 1-2 lingurițe de miere, usturoi (căței de usturoi zdrobiți sau usturoi verde tocat mărunt)
    2. Ulei de masline extravirgin, bere (eventual neagră), usturoi, rozmarin proaspăt
    3. Ulei de măsline extravirgin, câteva linguri de oțet Jerez sau balsamic, un borcan de iaurt, mentă.

    Pentru un miel fraged care se taie cu furculița, puneți mielul marinat în tavă, pe pat de legume și/sau cartofi și două jumătăți de căpățână de usturoi. Acoperiți tava cu o foaie de copt și pe deasupra cu folie de aluminiu.

    Dați în cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 3 ore.

    Apoi scoateți foliile acoperitoare, ridicați temperatura la 200 de gr și mai lăsați jumătatea de oră, să fie rumenit.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 16/05/2025

    7 alimente care conțin mai multă proteină decât pieptul de pui

    Mediu 16/05/2025

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    Odihnă 16/05/2025

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.236 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025189 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025128 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/202594 Views
    Recomandate
    Gastronomie 16/05/20253 Mins Read23 Views

    7 alimente care conțin mai multă proteină decât pieptul de pui

    Deși pieptul de pui este adesea recomandat ca sursă principală de proteine datorită conținutului ridicat…

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Cine are carte, are o viață mai lungă. Cum te ajută cititul cărților să trăiești mai mult, potrivit cercetătorilor

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    7 alimente care conțin mai multă proteină decât pieptul de pui

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.