Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Studiu/ Un implant ocular permite pacienților să vadă din nou

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Tort „Poveste”, după rețeta lui Alexandru Raduceai

    21/08/20242 Mins Read38
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Pentru pandișpan:

      • 4 ouă
      • 150 de gr de zahăr
      • 150 de gr de făină albă
      • Praf de sare

    Crema de unt:

      • 200 de gr de unt de 82%
      • 2 gălbenușuri
      • 180 de gr de zahăr
      • 140 de ml de lapte
      • 10 gr de cacao (pentru crema cu cacao)

    Sirop pentru pandișpan:

      • 125 de ml de apă
      • 125 de gr de zahăr
      • 10 ml de coniac

    Metoda de preparare a pandișpanului:

    Pentru a bate ouăle, avem nevoie de mixer. Dacă avem mixer mic, atunci batem separat albușurile și gălbenușurile. Adăugăm câte jumate din cantitatea zahărului, apoi le unim, amestecând de jos în sus. Făina o dăm prin sită. Adăugăm în ouăle bătute și, la fel, amestecăm de jos în sus. Atragem atenția să nu stricam structura aluatului. Amestecăm atât timp cât făină e absorbită. Dacă avem mixer puternic, atunci se bat ouăle intregi. Un mic secret, ouăle la temperatura camerei se bat mai bine și mai repede decât în cazul când ele sunt reci, scoase din frigider.

    Punem într-o formă dreptunghiulară, acoperită cu hârtie de copt și coacem la cuptorul preîncălzit la 170°C, circa 40 de minute, depinde de fiecare cuptor în parte, însă putem folosi testul scobitorii, o înfigem în pandișpan, dacă iese curată, atunci e gata.

    Lăsăm la răcit. La dorință, pandișpanul poate fi făcut „de azi pe mâine”, învelit în peliculă alimentară.

    Metoda de preparare a cremei:

    Punem laptele cu jumătate din zahăr la fiert. Separat amestecăm gălbenușurile cu celălalt zahăr. Adăugăm laptele fierbinte câte puțin în gălbenușuri amestecând. Apoi punem totul la fiert. Fierbem 3-5 minute. Lăsam la răcit.

    Separat batem untul, adăugăm câte puțină cremă fiartă (rece) și batem totul bine.

    Jumătate din cremă o punem deoparte, celălaltă o batem cu cacao.

    Pandișpanul se taie în 3 bucăți. În asa mod fiind 3 straturi de pandișpan și 2 de cremă albă. Resturile lăsați-le deoparte pentru farâmituri ca ornament (la dorință).

    Se însiropeaza pandișpanul în interior și se pune crema (cea albă). La exterior, se pune crema cu cacao și farâmiturile de pandișpan.

    Poftă bună!

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 21/10/2025

    Studiu/ Un implant ocular permite pacienților să vadă din nou

    Odihnă 21/10/2025

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    Cultură 21/10/2025

    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”

    Populare în ultima lună
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20252.369 Views
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/2025769 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025627 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025624 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 21/10/20253 Mins Read12 Views

    Studiu/ Un implant ocular permite pacienților să vadă din nou

    Sheila Irvine, din Wiltshire, a fost una dintre cei 38 de pacienți din cinci țări…

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Studiu/ Un implant ocular permite pacienților să vadă din nou

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”

    Cele mai populare

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.