Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum sună cea mai controversată piesă de la Eurovision 2025 „Espresso Macchiato” a estonianului Tommy Cash, care a trezit indignare printre italieni

    Cum sunt ajutate persoanele cu demență să-și mențină funcțiile cognitive prin activități fizice, precum grădinăritul

    Fenomenul Ozempic? Cum slăbesc persoanele supraponderale cu un medicament pentru diabetici

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Tartă quiche cu ceapă și smântână, o soluție ideală pentru o cină perfectă

    08/05/20252 Mins Read16
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Tarta cu ceapă este un mare clasic al bucătăriei rurale de-a lungul și de-a latul Europei. Se practică și în Italia, Spania, Grecia, dar o putem regăsi cu precădere în bucătăria franceză și la fel de mult și în cea germană, scrie G4Food.

    Este un preparat simplu dar extrem de reușit, în care gustul dulceag al cepei face contrast cu învelișul de aluat și accentele ușor sărate date de o minimă cantitate de lactate și brânzeturi pe care e mai bine să le adăugăm în compoziție.

    Se poate realiza din mai multe tipuri de aluat: aluat fraged, cu unt, aluat foietaj din comerț sau chiar aluat simplu passepartout, zis și crazydough.

    Ingrediente pentru umplutură

    • 800 g ceapă galbenă
    • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
    • 1 lingură de unt
    • 3 ouă
    • 200 ml smântână lichidă
    • 30 g cașcaval
    • sare, piper, nucșoară rasă

    Procedeu pentru tarta cu ceapă

    1. Pregătim aluat, oricare dintre ele am alege, îl ținem la rece acoperit până înainte de a-l așeza în tavă. În ambalaj, dacă e cumpărat și e gata, în folie de plastic, gata întins și folosit, daca l-am preparat singuri.
    2. Între timp, pregătim umplutura: tăiem ceapa în felii subțiri și o călim într-o tigaie cu ulei și unt, la foc mic, timp de circa jumătate de oră, până devine moale și aurie, aproape o cremă. Asezonăm cu sare și piper.
    3. Într-un bol separat, batem ouăle cu smântâna, adăugăm cașcavalul ras și un praf de nucșoară. Încorporăm apoi ceapa călită, lăsată puțin să se răcească.
    4. Întindem aluatul într-o formă de tartă (24–26 cm), înțepăm baza cu o furculiță, turnăm umplutura și nivelăm.
    5. Coacem tarta cu ceapă în cuptor de preferință static, preîncălzit la 180°C, timp de 40-45 de minute, până când suprafața devine aurie. Lăsăm să se răcorească puțin înainte de a servi, tăiată în felii triunghiulare.  I se poate asocia cu brio și o salată de sezon.

    Articole asemănătoare

    Cultură 13/05/2025

    Cum sună cea mai controversată piesă de la Eurovision 2025 „Espresso Macchiato” a estonianului Tommy Cash, care a trezit indignare printre italieni

    Muncă 13/05/2025

    Cum sunt ajutate persoanele cu demență să-și mențină funcțiile cognitive prin activități fizice, precum grădinăritul

    RECOMANDATE 13/05/2025

    Fenomenul Ozempic? Cum slăbesc persoanele supraponderale cu un medicament pentru diabetici

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.225 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025290 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025143 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025112 Views
    Recomandate
    Cultură 13/05/20254 Mins Read21 Views

    Cum sună cea mai controversată piesă de la Eurovision 2025 „Espresso Macchiato” a estonianului Tommy Cash, care a trezit indignare printre italieni

    Piesa „Espresso Macchiato” a rapperului și cântărețului estonian Tommy Cash, selecția Estoniei pentru concursul Eurovision…

    Cum sunt ajutate persoanele cu demență să-și mențină funcțiile cognitive prin activități fizice, precum grădinăritul

    Fenomenul Ozempic? Cum slăbesc persoanele supraponderale cu un medicament pentru diabetici

    „Volume eating”: metoda care presupune să mănânci mai mult și totodată să slăbești

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum sună cea mai controversată piesă de la Eurovision 2025 „Espresso Macchiato” a estonianului Tommy Cash, care a trezit indignare printre italieni

    Cum sunt ajutate persoanele cu demență să-și mențină funcțiile cognitive prin activități fizice, precum grădinăritul

    Fenomenul Ozempic? Cum slăbesc persoanele supraponderale cu un medicament pentru diabetici

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.