Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Supă de quinoa: opțiune ideală pentru o cină ușoară și echilibrată

    06/05/20252 Mins Read18
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dacă dimineața începe cu un bol de ovăz pentru un stil de viață sănătos, seara poate fi completată cu o supă de quinoa și legume. Ușor de pregătit și extrem de hrănitoare, această rețetă oferă un amestec echilibrat de proteine vegetale, fibre, vitamine și minerale, arată healthshots.com.

    Quinoa este o cereală fără gluten, cu un profil nutrițional valoros. Conține proteine, fibre, acizi grași esențiali, calciu și fier, fiind recomandată în diete pentru susținerea imunității și reglarea greutății. Combinată cu legume variate și gătită într-un bulion aromat, devine o supă hrănitoare și reconfortantă, potrivită inclusiv pentru persoanele cu intoleranță la gluten.

    Ingrediente:

    • 100 g quinoa (bine clătită)
    • 1 lingură de ulei de măsline
    • 1 ceapă medie (tocată)
    • 2 căței de usturoi (mărunțiți)
    • 1 morcov mediu (feliat)
    • ½ dovlecel (cuburi)
    • 1 ardei gras (tocat)
    • 1 roșie medie (tocată)
    • 1 cană de spanac sau kale (tocat)
    • 1 litru de supă de legume
    • ½ linguriță de turmeric
    • ½ linguriță de piper negru
    • Sare după gust
    • 1 linguriță de ierburi uscate (oregano, cimbru, pătrunjel)

    Mod de preparare:

    1. Într-o oală mare, încălzește uleiul la foc mediu.
    2. Adaugă ceapa și usturoiul, călește-le până devin translucide.
    3. Pune morcovul, dovlecelul, ardeiul și roșia. Gătește 3-4 minute.
    4. Adaugă sarea, piperul, turmericul și quinoa. Amestecă bine.
    5. Toarnă supa de legume și adu amestecul la fierbere.
    6. Redu focul, acoperă și fierbe 20 de minute, până când quinoa și legumele sunt fragede.
    7. Adaugă spanacul sau kale și mai lasă la fiert 3-4 minute.
    8. Stinge focul, presară ierburile aromatice și servește supa caldă.

    Supa de quinoa cu legume este o opțiune ideală pentru o masă de seară hrănitoare și ușor de digerat. Este potrivită pentru vegetarieni, persoane cu intoleranță la gluten și pentru cei care doresc să-și mențină greutatea sub control. Totuși, este recomandat să fie consumată cu moderație – o singură porție pe zi este suficientă pentru a beneficia de efectele pozitive fără disconfort gastric.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Muncă 23/05/2025

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Gastronomie 23/05/2025

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Muncă 23/05/2025

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025139 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/2025113 Views
    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete
    19/05/202580 Views
    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
    20/05/202576 Views
    Recomandate
    Muncă 23/05/20253 Mins Read5 Views

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Roșia neagră, o varietate de tomate care atrage prin culoarea sa neobișnuită și gustul intens,…

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău

    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.