Supa cremă dintr-o varietate de legume este oricând apreciată pe masă în perioada rece a anului. Și nu este doar un preparat ușor de gătit în casă, dar cu puțină imaginație devine și un prim fel pentru o masă festivă, notează G4Food.
Ingrediente
- 200 de g de conopidă
- 75 de g de gulii
- 4 bucăți sparanghel
- 5 g de nucșoară
- 5 g de boia de ardei iute sau dulce, după gust
- Sare de mare
- Piper negru proaspăt
Mod de preparare
- Tăiați cuburi gulia și conopida și fierbeți-le până când gulia se înmoaie foarte bine, ca pentru piure.
- Apoi pasați-le sau puneți-le într-un blender și faceți un piure.
- Adăugați nucșoara și boiaua, asezonați cu sare și piper și amestecați.
- Frigeți 1-2 minute sparanghelul într-o tigaie, (tăiat în prealabil în bastonașe subțiri), până se rumenește.
- Puneți supa într-un bol, aranjați sparanghelul ca în imagine în mijlocul farfuriei.
- Puteți înlocui sparanghelul cu nuci tocate și trase la tigaie sau cu bucățele de jamón/prosciutto crudo.
