Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Somon la grătar cu quinoa – rețetă sănătoasă de pește

    30/01/20252 Mins Read18
    Sursa foto: JamieOliver.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    La prânz putem opta pentru o rețetă din ingrediente sănătoase, propusă de celebrul chef Jamie Oliverv.

    Ingrediente:

    • 160 g de quinoa
    • 2 lămâi
    • 2 dovlecei
    • 1 bulb de fenicul
    • 1 buchet de ierburi proaspete moi amestecate, cum ar fi mărar, pătrunjel, busuioc
    • 4 linguri de iaurt natural
    • ulei de măsline extravirgin
    • 4 fileuri de somon, cu piele, fără solzi și fără oase, din surse durabile

    Mod de preparare:

    1. Pregătiți quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi stoarceți deasupra sucul de la o jumătate de lămâie. Se condimentează cu un vârf bun de cuțit de sare de mare și piper negru, apoi se lasă deoparte.
    2. Preîncălziți o tigaie pentru grătar la temperatură mare.
    3. Tăiați dovleceii pe lungime în fâșii subțiri. Se prăjesc fâșiile de dovlecei timp de 2 minute pe fiecare parte și se pun deoparte pe o farfurie. Treceți plita la foc mediu.
    4. Folosind un aparat de curățat rapid, tăiați feniculul în fâșii subțiri, puneți-l într-un castron și stoarceți deasupra sucul de la o jumătate de lămâie. Alegeți și tocați fin frunzele de ierburi, amestecați-le cu quinoa și asezonați-le.
    5. Pregătiți un dressing storcând restul sucului de lămâie într-un bol mic, apoi adăugați iaurtul și 2 linguri de ulei și amestecați pentru a le combina. Se condimentează cu sare și piper după gust.
    6. Se condimentează și se ung fileurile de somon cu puțin ulei, apoi se gătesc pe grătarul încins timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până când peștele este bine pătruns. Puneți quinoa pe o farfurie și aranjați deasupra dovleceii la grătar și feniculul cu lămâie, împreună cu somonul. Puneți dressingul cu iaurt, împrăștiați ierburile rămase, apoi serviți.

      Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Mediu 14/07/2025

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Gastronomie 14/07/2025

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    Odihnă 13/07/2025

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Populare în ultima lună
    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului
    12/07/2025133 Views
    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân
    13/07/202579 Views
    Grăsimea viscerală: Cum o recunoști și ce alimente te ajută să o reduci
    10/07/202568 Views
    Cel mai potrivit pește pentru vară: de ce să-l alegi și cum îl poți prepara
    13/07/202557 Views
    Recomandate
    Mediu 14/07/20251 Min Read8 Views

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Un vulcan din Alaska, care a erupt ultima dată în 1867, dă semne de activitate.…

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Cel mai potrivit pește pentru vară: de ce să-l alegi și cum îl poți prepara

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Cele mai populare

    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Grăsimea viscerală: Cum o recunoști și ce alimente te ajută să o reduci

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.