Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Somon la grătar cu quinoa – rețetă sănătoasă de pește

    30/01/20252 Mins Read18
    Sursa foto: JamieOliver.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    La prânz putem opta pentru o rețetă din ingrediente sănătoase, propusă de celebrul chef Jamie Oliverv.

    Ingrediente:

    • 160 g de quinoa
    • 2 lămâi
    • 2 dovlecei
    • 1 bulb de fenicul
    • 1 buchet de ierburi proaspete moi amestecate, cum ar fi mărar, pătrunjel, busuioc
    • 4 linguri de iaurt natural
    • ulei de măsline extravirgin
    • 4 fileuri de somon, cu piele, fără solzi și fără oase, din surse durabile

    Mod de preparare:

    1. Pregătiți quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi stoarceți deasupra sucul de la o jumătate de lămâie. Se condimentează cu un vârf bun de cuțit de sare de mare și piper negru, apoi se lasă deoparte.
    2. Preîncălziți o tigaie pentru grătar la temperatură mare.
    3. Tăiați dovleceii pe lungime în fâșii subțiri. Se prăjesc fâșiile de dovlecei timp de 2 minute pe fiecare parte și se pun deoparte pe o farfurie. Treceți plita la foc mediu.
    4. Folosind un aparat de curățat rapid, tăiați feniculul în fâșii subțiri, puneți-l într-un castron și stoarceți deasupra sucul de la o jumătate de lămâie. Alegeți și tocați fin frunzele de ierburi, amestecați-le cu quinoa și asezonați-le.
    5. Pregătiți un dressing storcând restul sucului de lămâie într-un bol mic, apoi adăugați iaurtul și 2 linguri de ulei și amestecați pentru a le combina. Se condimentează cu sare și piper după gust.
    6. Se condimentează și se ung fileurile de somon cu puțin ulei, apoi se gătesc pe grătarul încins timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până când peștele este bine pătruns. Puneți quinoa pe o farfurie și aranjați deasupra dovleceii la grătar și feniculul cu lămâie, împreună cu somonul. Puneți dressingul cu iaurt, împrăștiați ierburile rămase, apoi serviți.

      Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Muncă 16/10/2025

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Advertoriale 16/10/2025

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Muncă 16/10/2025

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20252.030 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.151 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025618 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025541 Views
    Recomandate
    Muncă 16/10/20251 Min Read43 Views

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Kanchha Sherpa, ultimul membru supraviețuitor al expediției din 1953, care a fost prima ajunsă cu…

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Sfârșitul unei ere: canalele muzicale MTV vor fi oprite în toată Europa până la finalul lui 2025

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.