Începe-ți ziua cu un sandwich preparat rapid la micul dejun cu ouă, spanac și Cheddar, propus de EatingWell.
Ingrediente:
- 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
- 2 căni de baby spanac tocat grosier
- ½ linguriță praf de usturoi
- ¼ linguriță piper măcinat
- ⅛ linguriță sare
- 1 ou mare
- 1 brioșă englezească din cereale integrale, prăjită
- 2 linguri de brânză Cheddar extra tare mărunțită

Mod de preparare:
- Se încălzește o linguriță de ulei într-o tigaie antiaderentă medie, la foc mediu. Adăugați spanacul, praful de usturoi, 1/8 linguriță de piper și sare. Gătiți, amestecând, până când spanacul se ofilește, 1 până la 2 minute. Se transferă pe o farfurie.
- Se adaugă restul de 1 linguriță de ulei în tigaie. Spargeți oul în tigaie; presărați cu restul de 1/8 linguriță de piper. Gătiți până se întărește pe fund, 1-2 minute. Se sparge gălbenușul, apoi se întoarce oul și se gătește, fără a fi deranjat, până se întărește, încă aproximativ 1 minut.
- Puneți spanacul pe o jumătate de brioșă englezească. Se presară cu brânză, apoi se acoperă cu oul prăjit și jumătatea de brioșă rămasă. Poftă bună!
Date nutriționale (per porție)
Calorii – 368
Grăsime – 20 g
Carbohidrați – 31 g
Proteine – 17 g