Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețeta tortului Pavlova, bijuteria mesei festive de Revelion

    31/12/20243 Mins Read43
    Sursa foto: G4Food
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Istoria desertului Pavlova este legată de povestea unei balerine rusă. A fost creat în Australia sau Noua Zeenlandă (ambele țări îți dispută paternitatea acestui meringue), în onoarea Annei Pavlova, care a ținut o serie de spectacole aici în 1920, în cadrul unui turneu mondial de balet.

    Ingrediente pentru tortul Pavlova:

    Pentru blatul de bezea:

    • 110 g de albuș de ou (3-4 ouă în funcție de mărime)
    • 330 g de zahăr
    • un praf de sare

    Pentru crema de mascarpone:

    • 200 de g de frișcă lichidă
    • 250 de g de mascarpone
    • 80 de g de zahăr pudră

    Fructe pentru decorat

    Pentru coulisul de fructe:

    • 250 de g de fructe de pădure
    • 75 de g zahăr
    • 15 g de suc de lămâie.
    • Cremă de vanilie (opțional), se face din gălbenușurile rămase, citește rețeta aici.

    Preparare Pavlova:

    1. Se bat bine albușurile până rezultă o spumă legată și tare, apoi se adaugă treptat zahărul bătând în continuare. Când bezeaua este foarte tare și lucioasă, iar zahărul încorporat, punem pe o tavă de cuptor o hârtie de copt și răsturnăm bezeaua în centru. Cu ajutorul unei linguri îi dăm formă de cerc, cu marginile mai înalte și cu puțină gaură în mijloc.
    2. Se preîncălzește cuptorul la 130 de gr, iar când băgăm blatul scădem temperatura la 110. Lăsăm 2 ore cu căldură sus-jos. NU deschidem ușa cuptorului.
    3. După două ore, oprim focul și băgăm o lingură cu coadă de lemn în ușa cuptorului, pentru ca temperatura să scadă treptat și odată cu ea să se răcească pas cu pas și prăjitura. Nu o scoatem din cuptor pentru câteva ore, până nu e răcită complet.
    4. Blatul de Pavlova nu se păstrează în frigider, ci într-un loc uscat și răcoros, învelit într-un prosop de bucătărie sau un recipient ermetic. De aceea este recomandat să o preparăm cu o zi înainte de a o servi.
    5. Pentru cremă luăm ingredientele foarte reci din frigider, inclusiv vasul în care le batem e bine să fie pus jumătate de oră în congelator.
    6. Punem totul în vas și batem la viteză maximă, nu mai mult de un minut, cu atenție să nu se taie frișca. Păstrăm la rece, în vasul acoperit.
    7. Coulis-ul se prepară din fructe proaspete sau congelate, pe care le punem pe foc cu zahărul și lămâia, până obținem o dulceață lichidă. Pasăm cu blenderul și trecem totul printr-o sită (mai ales dacă sunt fructe cu sâmburi).

    Montarea tortului:

    1. Punem blatul de bezea pe platoul pe care servim tortul. În gaura din mijloc așezăm cu un posh crema și decorăm după dorință și marginile. Dacă avem și cremă de vanilie, ideal este să le alternăm.
    2. Deasupra așezăm fructele proaspete, iar în momentul în care aducem tortul la masă, punem și coulis-ul. Acesta poate fi servit și separat într-o sosieră și fiecare își va pune peste porția de tort din farfurie.
    tort pavlova
    Foto: G4Food

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 12/05/2025

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Mediu 12/05/2025

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Mediu 12/05/2025

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.089 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025251 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025136 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025109 Views
    Recomandate
    Gastronomie 12/05/20254 Mins Read5 Views

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Pe un platou de lemn, aranjate cu grijă și decorate cu petale, sunt așezate câteva…

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.