Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă pentru un prânz delicios: pui cu feta la cuptor

    02/02/20253 Mins Read23
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Mesele preparate într-un singur vas sunt soluția perfectă pentru o cină rapidă, chiar și în weekend, dacă nu ai chef să petreci mult timp în bucătărie. În această rețetă, pieptul de pui dezosat și fără piele este acoperit cu o marinadă acrișoară din ingrediente de bază pe care sunt șanse mari să le ai în cămară, cum ar fi oțetul balsamic și mierea, pentru un strop de dulceață care se transformă într-o glazură la coacere, arată Food and Wine.

    Pentru a păstra roșiile cherry într-o anumită formă, acestea sunt adăugate pe tavă în ultimele minute de coacere, până când se sparg ușor și își eliberează sucul. Combinate cu o bucată de feta sărată, sucurile de pui și roșiile sparte formează un sos ușor pe care îl poți pune peste paste sau mânca cu pâine crocantă. Adăugarea roșiilor în timpul coacerii ajută la prevenirea gătirii excesive și descompunerii lor complete. Trebuie să fie doar puțin crăpate, ușor încrețite, dar încă ținându-și forma.

    Ingrediente

    • 1/4 cană oțet balsamic
    • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
    • 2 linguri miere
    • 1 lingură muștar Dijon
    • 1 1/2 lingurițe sare
    • 1/2 linguriță pudră de usturoi
    • 1/2 linguriță oregano uscat
    • 1/2 linguriță piper negru, plus mai mult pentru garnisit
    • 4 bucăți de piept mici de pui, uscate cu un prosop de hârtie
    • 1 ceapă roșie mare, curățată și tăiată în felii
    • 4 căni roșii cherry
    • 220 g brânză feta conservată în saramură
    • Frunze de busuioc proaspăt tocate, pentru garnisit

    Instrucțiuni

    1. Preîncălzește cuptorul la 220°C.
    2. Amestecă oțetul, uleiul de măsline, mierea, muștarul, sarea, pudra de usturoi, oregano și piperul într-un bol mediu până la omogenizare. Adaugă piepturile de pui și amestecă pentru a le acoperi uniform. Transferă piepturile de pui într-o tavă mare cu margini. Adaugă ceapa în bol și amestecă ușor pentru a o acoperi. Așază ceapa pe tavă în jurul puiului.
    3. Adaugă roșiile în bol, amestecă pentru a le acoperi și pune-le deoparte.
    4. Usucă feta cu un prosop de hârtie și taie-o cu grijă în patru felii subțiri. Usucă-le din nou. Așază feta între piepturile de pui și ceapă pe tavă.
    5. Coace în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute. Adaugă roșiile rezervate pe tavă, completând golurile. Stropește restul amestecului de oțet de pe fundul bolului pe tavă. Întoarce tava în cuptor și continuă coacerea până când roșiile s-au spart ușor și un termometru introdus în partea cea mai groasă a pieptului de pui înregistrează 71°C (10-15 minute în plus).
    6. Garnisește porția de pui cu feta cu busuioc proaspăt și piper negru și servește fierbinte.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025153 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202595 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202578 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read44 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.