Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă pentru un prânz delicios: pui cu feta la cuptor

    02/02/20253 Mins Read23
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Mesele preparate într-un singur vas sunt soluția perfectă pentru o cină rapidă, chiar și în weekend, dacă nu ai chef să petreci mult timp în bucătărie. În această rețetă, pieptul de pui dezosat și fără piele este acoperit cu o marinadă acrișoară din ingrediente de bază pe care sunt șanse mari să le ai în cămară, cum ar fi oțetul balsamic și mierea, pentru un strop de dulceață care se transformă într-o glazură la coacere, arată Food and Wine.

    Pentru a păstra roșiile cherry într-o anumită formă, acestea sunt adăugate pe tavă în ultimele minute de coacere, până când se sparg ușor și își eliberează sucul. Combinate cu o bucată de feta sărată, sucurile de pui și roșiile sparte formează un sos ușor pe care îl poți pune peste paste sau mânca cu pâine crocantă. Adăugarea roșiilor în timpul coacerii ajută la prevenirea gătirii excesive și descompunerii lor complete. Trebuie să fie doar puțin crăpate, ușor încrețite, dar încă ținându-și forma.

    Ingrediente

    • 1/4 cană oțet balsamic
    • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
    • 2 linguri miere
    • 1 lingură muștar Dijon
    • 1 1/2 lingurițe sare
    • 1/2 linguriță pudră de usturoi
    • 1/2 linguriță oregano uscat
    • 1/2 linguriță piper negru, plus mai mult pentru garnisit
    • 4 bucăți de piept mici de pui, uscate cu un prosop de hârtie
    • 1 ceapă roșie mare, curățată și tăiată în felii
    • 4 căni roșii cherry
    • 220 g brânză feta conservată în saramură
    • Frunze de busuioc proaspăt tocate, pentru garnisit

    Instrucțiuni

    1. Preîncălzește cuptorul la 220°C.
    2. Amestecă oțetul, uleiul de măsline, mierea, muștarul, sarea, pudra de usturoi, oregano și piperul într-un bol mediu până la omogenizare. Adaugă piepturile de pui și amestecă pentru a le acoperi uniform. Transferă piepturile de pui într-o tavă mare cu margini. Adaugă ceapa în bol și amestecă ușor pentru a o acoperi. Așază ceapa pe tavă în jurul puiului.
    3. Adaugă roșiile în bol, amestecă pentru a le acoperi și pune-le deoparte.
    4. Usucă feta cu un prosop de hârtie și taie-o cu grijă în patru felii subțiri. Usucă-le din nou. Așază feta între piepturile de pui și ceapă pe tavă.
    5. Coace în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute. Adaugă roșiile rezervate pe tavă, completând golurile. Stropește restul amestecului de oțet de pe fundul bolului pe tavă. Întoarce tava în cuptor și continuă coacerea până când roșiile s-au spart ușor și un termometru introdus în partea cea mai groasă a pieptului de pui înregistrează 71°C (10-15 minute în plus).
    6. Garnisește porția de pui cu feta cu busuioc proaspăt și piper negru și servește fierbinte.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Muncă 16/10/2025

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Advertoriale 16/10/2025

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Muncă 16/10/2025

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20252.046 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.152 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025618 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025568 Views
    Recomandate
    Muncă 16/10/20251 Min Read45 Views

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Kanchha Sherpa, ultimul membru supraviețuitor al expediției din 1953, care a fost prima ajunsă cu…

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Sfârșitul unei ere: canalele muzicale MTV vor fi oprite în toată Europa până la finalul lui 2025

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.