Uneori, dimineața preferăm să trecem peste micul dejun și să bem doar o cafea în drum spre birou. Însă, această prăjitură, fără zahăr adăugat, este un perfect complement al cafelei, scrie G4Food.
Ingrediente:
- 1 banana,
- 3 mere mici,
- 6 curmale proaspete,
- 250 de g de făină,
- 3 oua M,
- Un plic de praf de copt,
- 2 lingurițe de scorțișoară,
- 1 linguriță de ghimbir,
- 50 de g de ulei de măsline,
- Esență de vanilie.
Preparare banana bread
- Se bat ouăle întregi până își dublează volumul. Se pune uleiul, esența, făina, praful de copt și condimentele.
- Separat se mixează banana, curmalele si merele, evident curățate de coajă, respectiv sâmburi.
- Se amestecă totul bine și se pune în forma de prăjitură căptușită cu foaie de copt la 180 de g pentru cca 30 de min, se testează cu scobitoarea să iasă curată.
Pot fi adăugate în aluat nuci și stafide.