Fasolele cremoase cu pesto se prepară în doar 30 de minute. Lăsați amestecul să se răcească ușor, apoi adăugați treptat brânza pentru a se încorpora complet. Dacă o adăugați la amestecul de fasole fierbinte, proteinele se vor închega imediat și se vor lipi de fundul tigăii, scrie EatingWell.
Brânza parmezan utilizată, pe lângă faptul că adaugă aromă, este bogată în calciu, dar săracă în lactoză, ceea ce o face o opțiune nutritivă pentru cei cu intoleranță la lactoză.
Ingrediente:
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 2 cepi medii, tocate mărunt
- 4 căței de usturoi medii, tăiați subțire
- 1 linguriță de condiment italian fără sare
- ¼ linguriță piper roșu zdrobit
- ⅓ cană smântână
- ⅓ cană bulion de legume cu conținut scăzut de sodiu
- 2 conserve de fasole cannellini fără adaos de sare, clătită
- ⅓ cană pesto de busuioc refrigerat
- ¼ cană frunze proaspete de busuioc ambalate, plus mai multe pentru decorare
- 1 lingură suc de lămâie
- ¾ cană brânză parmezan rasă
- 4 bucăți de baghetă de grâu integral crocantă, prăjită

Mod de preparare:
- Se încălzesc 3 linguri de ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și usturoiul feliat. Gătiți, amestecând des, până se înmoaie și devin translucide, aproximativ 2 minute. Se adaugă o linguriță de condimente italiene și ¼ linguriță de piper roșu zdrobit. Se gătește și se amestecă până când condimentele sunt prăjite și fragede, aproximativ un minut.
- Se adaugă ⅓ cană smântână și ⅓ cană bulion. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare. Se încorporează fasolea clătită și se readuce la fierbere. Se fierbe la foc mic, amestecând din când în când, până când fasolea se încălzește și sosul este suficient de gros pentru ca o lingură să lase o urmă când este târâtă prin el, 3-4 minute.
- Se ia de pe foc și se amestecă cu ⅓ cană pesto, ¼ cană busuioc și o lingură suc de lămâie. Se lasă să se răcească ușor timp de 3 minute, apoi se amestecă treptat cu ¾ cană parmezan până se topește. Se ornează cu busuioc suplimentar, dacă se dorește. Se servește cu baghetă prăjită.