Această rețetă este una în care roșiile cherry, foarte dulci, sunt ușor de obținut pe tot parcursul anului. Dacă nu aveți brânză ricotta, puteți înlocui cu brânză de vaci, iaurt grecesc sau mascarpone, notează EatingWell. Deși majoritatea preferă gălbenușurile moi și modul în care acestea acoperă pâinea prăjită și roșiile, gălbenușurile tari sunt și ele bune. Pentru aceasta, pur și simplu gătiți ouăle cu un minut sau două mai mult.
Ingrediente
- ½ cană brânză ricotta din lapte integral
- 2 linguri de busuioc proaspăt tocat, plus frunze pentru garnitură
- 1 linguriță de coajă de lămâie rasă
- ⅜ linguriță sare, împărțită
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 2 căni de roșii cherry
- 2 ouă mari
- 2 felii de pâine integrală crocantă, prăjite
- Ardei roșu măcinat pentru garnitură (opțional)

Mod de preparare:
- Combinați ricotta, busuiocul, coaja de lămâie și ⅛ linguriță de sare într-un bol mediu.
- Se încălzesc 1½ lingurițe de ulei într-o tigaie antiaderentă medie, la foc mediu-mare. Adăugați roșiile într-un singur strat, gătiți, amestecând ocazional, aproximativ 5 minute. Se transferă într-un castron mediu.
- Se curăță tigaia. Se încălzește restul de 1½ lingurițe de ulei la foc mediu-jos. Se sparg cu grijă ouăle în tigaie, lăsând spațiu între ele. Se presară ouăle cu ⅛ linguriță de sare. Acoperiți și gătiți până când albușurile sunt bine pătrunse.
- Se întinde amestecul de ricotta rezervat uniform pe o parte a fiecărei felii de pâine prăjită (¼ cană fiecare); se repartizează roșiile peste amestecul de ricotta (¾ cană fiecare). Se presară cu restul de ⅛ linguriță de sare. Acoperiți fiecare pâine prăjită cu un ou prăjit. Se ornează cu frunze de busuioc și/sau se presară cu piper roșu zdrobit, dacă se dorește.