Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă pentru mic dejun: tartină cu roșii cherry și ouă prăjite

    21/02/20252 Mins Read29
    Sursa foto: EatingWell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această rețetă este una în care roșiile cherry, foarte dulci, sunt ușor de obținut pe tot parcursul anului. Dacă nu aveți brânză ricotta, puteți înlocui cu brânză de vaci, iaurt grecesc sau mascarpone, notează EatingWell. Deși majoritatea preferă gălbenușurile moi și modul în care acestea acoperă pâinea prăjită și roșiile, gălbenușurile tari sunt și ele bune. Pentru aceasta, pur și simplu gătiți ouăle cu un minut sau două mai mult.

    Ingrediente
    • ½ cană brânză ricotta din lapte integral
    • 2 linguri de busuioc proaspăt tocat, plus frunze pentru garnitură
    • 1 linguriță de coajă de lămâie rasă
    • ⅜ linguriță sare, împărțită
    • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
    • 2 căni de roșii cherry
    • 2 ouă mari
    • 2 felii de pâine integrală crocantă, prăjite
    • Ardei roșu măcinat pentru garnitură (opțional)
    Sursa foto: EatingWell
    Mod de preparare:
    1. Combinați ricotta, busuiocul, coaja de lămâie și ⅛ linguriță de sare într-un bol mediu.
    2. Se încălzesc 1½ lingurițe de ulei într-o tigaie antiaderentă medie, la foc mediu-mare. Adăugați roșiile într-un singur strat, gătiți, amestecând ocazional, aproximativ 5 minute. Se transferă într-un castron mediu.
    3. Se curăță tigaia. Se încălzește restul de 1½ lingurițe de ulei la foc mediu-jos. Se sparg cu grijă ouăle în tigaie, lăsând spațiu între ele. Se presară ouăle cu ⅛ linguriță de sare. Acoperiți și gătiți până când albușurile sunt bine pătrunse.
    4. Se întinde amestecul de ricotta rezervat uniform pe o parte a fiecărei felii de pâine prăjită (¼ cană fiecare); se repartizează roșiile peste amestecul de ricotta (¾ cană fiecare). Se presară cu restul de ⅛ linguriță de sare. Acoperiți fiecare pâine prăjită cu un ou prăjit. Se ornează cu frunze de busuioc și/sau se presară cu piper roșu zdrobit, dacă se dorește.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 07/12/2025

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    RECOMANDATE 07/12/2025

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    RECOMANDATE 07/12/2025

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București
    01/12/20251.657 Views
    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău
    04/12/20251.156 Views
    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”
    01/12/20251.025 Views
    De ce a ales să-și crească Valentina Nafornița copiii la Chișinău, deși putea locui oriunde în Europa
    05/12/2025339 Views
    Recomandate
    Gastronomie 07/12/20252 Mins Read7 Views

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    Consumarea boabelor de soia sau a produselor derivate poate aduce avantaje importante pentru cei care…

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București

    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău

    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.