Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă pentru mic dejun: tartină cu roșii cherry și ouă prăjite

    21/02/20252 Mins Read29
    Sursa foto: EatingWell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această rețetă este una în care roșiile cherry, foarte dulci, sunt ușor de obținut pe tot parcursul anului. Dacă nu aveți brânză ricotta, puteți înlocui cu brânză de vaci, iaurt grecesc sau mascarpone, notează EatingWell. Deși majoritatea preferă gălbenușurile moi și modul în care acestea acoperă pâinea prăjită și roșiile, gălbenușurile tari sunt și ele bune. Pentru aceasta, pur și simplu gătiți ouăle cu un minut sau două mai mult.

    Ingrediente
    • ½ cană brânză ricotta din lapte integral
    • 2 linguri de busuioc proaspăt tocat, plus frunze pentru garnitură
    • 1 linguriță de coajă de lămâie rasă
    • ⅜ linguriță sare, împărțită
    • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
    • 2 căni de roșii cherry
    • 2 ouă mari
    • 2 felii de pâine integrală crocantă, prăjite
    • Ardei roșu măcinat pentru garnitură (opțional)
    Sursa foto: EatingWell
    Mod de preparare:
    1. Combinați ricotta, busuiocul, coaja de lămâie și ⅛ linguriță de sare într-un bol mediu.
    2. Se încălzesc 1½ lingurițe de ulei într-o tigaie antiaderentă medie, la foc mediu-mare. Adăugați roșiile într-un singur strat, gătiți, amestecând ocazional, aproximativ 5 minute. Se transferă într-un castron mediu.
    3. Se curăță tigaia. Se încălzește restul de 1½ lingurițe de ulei la foc mediu-jos. Se sparg cu grijă ouăle în tigaie, lăsând spațiu între ele. Se presară ouăle cu ⅛ linguriță de sare. Acoperiți și gătiți până când albușurile sunt bine pătrunse.
    4. Se întinde amestecul de ricotta rezervat uniform pe o parte a fiecărei felii de pâine prăjită (¼ cană fiecare); se repartizează roșiile peste amestecul de ricotta (¾ cană fiecare). Se presară cu restul de ⅛ linguriță de sare. Acoperiți fiecare pâine prăjită cu un ou prăjit. Se ornează cu frunze de busuioc și/sau se presară cu piper roșu zdrobit, dacă se dorește.

    Articole asemănătoare

    Cultură 20/10/2025

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Gastronomie 20/10/2025

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    RECOMANDATE 20/10/2025

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/2025753 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025618 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025613 Views
    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu
    20/10/2025353 Views
    Recomandate
    Cultură 20/10/20252 Mins Read353 Views

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vă amintiți de eleva de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” din satul Roșu, raionul Cahul,…

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Damian Spinei – tânărul care cântă dorul și bucuria neamului său: „Este o formă de arhivă vie”

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia

    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.