Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă pentru mic dejun: fulgi de ovăz și pere

    08/11/20242 Mins Read9
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Un mic dejun cu pere pe care ni le aduce toamna. Dacă preferăm să avem la micul dejun și cel mai recomandat aliment pentru dimineață, adică fulgi de ovăz, soluția e pentru a le avea pe amândouă împreună foarte simplă: strecurăm fructele într-o budincă la rece din fulgi, lapte și cacao. Putem prepara de seara și găsi dimineața gata de mâncat. Lăsăm fulgii de ovăz la hidratat în lapte, în care am adăugat înainte cacao și cuburi de pere, și budinca de ovăz e gata.

    Perele conferă partea de dulce natural fără a adăuga zahăr, iar un plus de gust îl dă și praful de cacao, o bună alternativă la zahăr. Dacă vrem să iasă puțin mai dulce, putem adăuga la fiecare porție câteva stafide sau câte o curmală sau smochină uscată, tăiate bucățele mici.

    Ingrediente pentru 4 porții

    320 g fulgi de ovăz (80 g la o porție)

    500 g lapte, integral sau degresat

    4 pere mici bine coapte

    8 lingurițe de cacao fără zahăr

    opțional, 4 smochine sau curmale sau o mână de stafide

    Procedeu

    Se poate prepara totul la un loc sau direct patru porții în patru boluri sau pahare sau căni. Dacă preparăm de seara, ovăzul devine mai digerabil și per total este o soluție preferabilă, inclusiv mai comodă. Dacă preparăm dimineața, au nevoie de cel puțin o oră să se hidrateze cât de cât.

    Oricum alegem, metoda de lucru este aceeași: amestecăm laptele cu cacao și cu perele tăiate cuburi mici. Dacă optăm să adăugăm și fructe uscate, le tăiem și pe ele cât mai mărunt și le amestecăm cu laptele.

    La final peste amestecul lichid adăugăm fulgii, amalgamăm ușor și transferăm în boluri sau în ce vase preferăm să folosim.

    Se poate prepara și pentru două zile la rând,  pentru că se conservă bine în frigider încă o noapte.

    Atunci când îl servim dimineața, se poate garnisi cu încă puțini fulgi uscați, cu făină de cocos, cacao sau chiar și cu puțină scorțișoară, eventual câțiva fulgi de ciocolată neagră.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 19/05/2025

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Gastronomie 19/05/2025

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    RECOMANDATE 19/05/2025

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025123 Views
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/2025113 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/2025108 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/202594 Views
    Recomandate
    Gastronomie 19/05/20253 Mins Read26 Views

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Adoptarea unei diete bogate în antioxidanți poate fi un aliat valoros în procesul de slăbire.…

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Care e diferența dintre cereale și pseudocereale: ce au în comun și de ce pseudocerealele sunt considerate superalimente

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.