Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă pentru mic dejun: brioșe din fulgi de ovăz cu lămâie și afine

    27/01/20252 Mins Read18
    Sursa foto: EatingWell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Brioșele din fulgi de ovăz sunt un mic dejun energizant care este perfect echilibrat cu aromă de citrice și afine dulci. Potrivit EatingWell, aceste brioșe sănătoase sunt, de asemenea, bogate în fibre, datorită făinii de grâu integral și a fulgilor de ovăz. Mierea adaugă o notă de dulceață și le păstrează fragede.

    Ingrediente:
    • ¾ cană făină de toate tipurile
    • ¾ cană făină integrală de grâu
    • ½ cană fulgi de ovăz cu coacere rapidă
    • 1 linguriță praf de copt
    • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
    • ½ linguriță sare
    • ⅔ cană lapte integral
    • ⅓ ceașcă ulei de canola
    • ¼ cană miere
    • 1 lingură de coajă de lămâie rasă
    • ¼ cană suc de lămâie
    • 1 ou mare
    • 2 lingurițe extract de vanilie
    • 1½ căni de afine congelate, împărțite
    • 1 lingură de zahăr brun
    Mod de preparare:
    1. Preîncălziți cuptorul la 180 °C.
    2. Se amestecă ¾ ceașcă făină de toate tipurile și făină integrală de grâu, ½ ceașcă ovăz, 1 linguriță praf de copt și bicarbonat de sodiu și ½ linguriță sare într-un castron mediu.
    3. Într-un alt castron mediu bateți ⅔ cană lapte, ⅓ cană ulei, ¼ cană miere, 1 lingură zeamă de lămâie, ¼ cană suc de lămâie, 1 ou și 2 lingurițe vanilie până se combină bine. Se face o fântână în centrul amestecului de făină. Se adaugă amestecul de lapte, se amestecă până când nu mai rămân dungi uscate. Se încorporează ușor 1¼ căni de afine până se combină.
    4. Se repartizează aluatul în formele de brioșe pregătite (aproximativ ¼ cană fiecare) și se presară deasupra cu 1 lingură de zahăr brun și restul de ¼ cană de afine.
      Coaceți până devin aurii și scobitoarea introdusă în centru iese cu câteva firimituri umede, între 16 și 18 minute. Se lasă să se răcească pe un suport timp de 5 minute și se servesc calde.

    Articole asemănătoare

    Muncă 16/10/2025

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Advertoriale 16/10/2025

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Muncă 16/10/2025

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20252.042 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.151 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025618 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025561 Views
    Recomandate
    Muncă 16/10/20251 Min Read44 Views

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Kanchha Sherpa, ultimul membru supraviețuitor al expediției din 1953, care a fost prima ajunsă cu…

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Sfârșitul unei ere: canalele muzicale MTV vor fi oprite în toată Europa până la finalul lui 2025

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.