Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă pentru cină: tagliatelle cu ciuperci, bacon și smântână

    07/02/20253 Mins Read20
    Sursa foto: freepik.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Paste cu ciuperci și bacon și smântână, o rețetă deja cunoscută amatorilor de paste – dar care este versiunea ei originală, cum le fac, mai exact, italienii? Au un anume secret pastele alla boscaiola?

    Folosind un mixer vertical, o parte dintre ciuperci, după ce le sotăm, le facem cremă. Crema de ciuperci reușește să vehiculeze altfel aroma decât dacă sunt tăiate bucăți, și în plus contribuie și la cremozitatea sosului, alături de smântână.

    Un al doilea element important este să folosim niște bacon. Merge și fără dar cu bacon are o savoare greu de egalat, și e suficient puțin. Este o rețetă extrem de practicată de italienii din zonele cu pădure, de unde și denumirea (bosco/pădure), atunci când natura oferă acest produs, în special toamna. Dar place tuturor și se poate propune oriunde, dată fiind oferta comercială: e rapidă și pune de acord pe toată lumea, ideală pentru vineri seara. Cu atât mai mult dacă ne plac ciupercile și vrem să le declinăm în alte forme. Iar dacă sunt și vegetarieni la masă, e suficient să adăugăm partea de bacon separând sosul în două tigăi.

    Ingrediente pentru 4 porții

    • 400 g paste
    • 300 g ciuperci champignon sau orice amestec interesant
    • 1 ceapă
    • 1 bulb de usturoi
    • 100 g bacon, afumat sau neafumat, după preferințe
    • 200 g smântână dulce
    • ulei, sare, piper
    • parmezan ras pentru servit, merge încercat și cu cașcaval sau orice altceva
    Procedeu
    1. Fierbem pastele în apă cu sere, conform timpului indicat pe ambalaj, lăsându-le oarecum al dente.
    2. Între timp, curățăm și feliem ciupercile. Tăiem și baconul cubulețe și tăiem cât mai fin ceapa și usturoiul.
    3. Într-o tigaie mare antiaderentă, încălzim ușor uleiul de măsline și sotăm ceapa și usturoiul până încep să își schimbe puțin culoarea. Adăugăm baconul și îl ținem până devine crocant dar cu atenție să nu se ardă.
    4. Adăugăm ciupercile și le gătim preț de circa 5 minute, până se înmoaie, tot la foc mediu.
    5. Luăm cu lingura o parte din ciuperci și le mixăm cu un mixer vertical până devin cremă. E OK cu tot cu ceapă, dar mai bine fără bacon.
    6. Adăugăm crema înapoi în tigaie, iar peste ele completăm cu smântână, amestecăm, mai ținem 2-3 minute să se densifice, potrivim de sare și piper și e gata.
    7. Cum întreaga procedură durează circa 10 minute, cam pe când e gata sosul sunt gata și pastele. Pe care le adăugăm, scurse bine, în tigaie.
    8. Amalgamăm și servim, cald. Cu un strop de brânză deasupra, dar sunt foarte bune și fără.
    9. Se pot ține la frigider făcute gata maxim 2 zile, reîncălzind la microunde sau în air fryer.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Muncă 16/10/2025

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Advertoriale 16/10/2025

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Muncă 16/10/2025

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20252.046 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.152 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025618 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025568 Views
    Recomandate
    Muncă 16/10/20251 Min Read45 Views

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Kanchha Sherpa, ultimul membru supraviețuitor al expediției din 1953, care a fost prima ajunsă cu…

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Sfârșitul unei ere: canalele muzicale MTV vor fi oprite în toată Europa până la finalul lui 2025

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.