Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Prăjituri de Crăciun: Semilune din aluat fraged

    20/12/20242 Mins Read16
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Acest tip de prăjitură este ușor de realizat. Putem pune câteva într-o punguță transparentă, pe care o decorăm cu o fundă roșie și avem un cadou dulce pentru cei dragi, de Crăciun.

    Ingrediente pentru semilune:

    • 2 ouă
    • 100 de g de unt
    • 2 lingurițe de vanilie
    • 100 de g de zahăr pudră
    • 200 de g de nucă
    • 500 de g de făină pentru prăjituri
    • Sare.

    Preparare:

    1. Lăsăm câteva ore untul și ouăle la temperatura camerei. Măcinăm fin nucile într-un blender.
    2. Amestecăm untul moale cu ouăle, sarea, zahărul pudră și esența de vanilie până la omogenizare. Încorporăm nuca măcinată.
    3. Adăugăm făina, puțin câte puțin, frământând până obținem un aluat care nu se lipește de mâini. Punem aluatul la rece, în frigider 30 de minute, o oră.
    4. Rupem bucățele de aluat de mărimea unei nuci. Facem un rulou de mărimea degetului mic și îi dăm forma de semilună. „Ascuțim” capetele pentru o mai bună asemănare cu semiluna.
    5. Punem cornulețele astfel formate în tava de cuptor peste care am pus o foaie de hârtie de copt. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și punem tava cu funcția de căldură sus-jos, pentru circa 10 minute. Trebuie doar să se rumenească puțin deasupra.
    6. Cât sunt calde încă, dăm cornulețele prin zahăr pudră.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025331 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202594 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202575 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read38 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.