Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Pizza: rețetă cu blat de broccoli și sos alb

    03/01/20253 Mins Read26
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dacă ne gândim la pizza, cu siguranță avem în minte blatul subțire și crocant din aluat copt în cuptor, completat cu brânzeturi și mezeluri. Ei bine, încercați să vă imaginați un blat făcut din broccoli și sos alb, făcut cu trei feluri de brânză, fără salamuri sau carne, dar cu bacon prăjit. Gustul vă va cuceri imediat.

    Ingrediente:

    • 600 g broccoli (o căpățână)
    • 2 ouă
    • 100 g cașcaval
    • Ulei pentru prăjit
    • 50 ml sos de tomate
    • 100 g mozzarela
    • 1 roșie
    • 70 g bacon
    • Oregano
    • 70 g unt
    • 50 g făină albă
    • 300 ml lapte
    • Sare, piper, boia dulce, usturoi granulat
    • 100 g brânză ceddar

    Cum procedăm:

    1. Broccoli se taie mărunt sau se dă pe o răzătoare mare. Se pune apoi într-un bol și se asezonează cu sare și piper negru, boia si fulgi de chili, după gust. Se adaugă două ouă, cașcavalul ras și se amestecă totul foarte bine.
    2. Punem apoi puțin ulei într-o tigaie și cânt e fierbinte, adăugăm tot conținutul în tigaie și îl întindem bine, să acopere toată tigaia. Netezim bine suprafața cu dosul unei linguri și apoi acoperim și lăsăm la foc mediu pentru 7 minute. Între timp punem la prăjit în altă tigaie cele 70 de grame de bacon.
    3. După ce au trecut cele 7 minute, întoarcem blatul de broccoli pe cealaltă parte. Ca să nu se rupă, vom proceda așa: ridicăm capacul și punem o farfurie plată cu fața în jos peste broccoli din tigaie, apoi întoarcem tigaia, astfel încât conținutul să se transfere pe farfurie. De aici va fi simplu să o punem din nou în tigaie, dar de data asta pe cealaltă parte. Punem pe deasupra puțin sos de tomate, mozzarela rasă, și niște felii rotunde de roșii.
    4. Separat, punem la prăjit cele 70 de grame de bacon tăiat mărunt, după care îl presărăm peste blatul nostru, printre feliile de roșii. Mai presărăm puțin oregano și o mai lăsăm sub capac cel mult 5 minute.
    5. Între timp punem untul la topit într-o cratiță și adăugăm făina albă, apoi adăugăm laptele treptat, iar în cele din urmă asezonăm cu sare și piper, boia dulce, usturoi granulat. Adăugăm apoi brânza ceddar rasă și mai lăsăm pe foc un pic până când se topește brânza și obținem un sos destul de lichid, dar nu subțire.
    6. După ce s-a răcit, pizza cu broccoli și sos alb se taie în triunghiuri precum pizza și se servește cu sosul de brânză.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Mediu 12/05/2025

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Mediu 12/05/2025

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    RECOMANDATE 12/05/2025

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.077 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025250 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025136 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025109 Views
    Recomandate
    Mediu 12/05/20252 Mins Read10 Views

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

     Plantele aromatice se încadrează bine în spații mici, tocmai de aceea, dacă trăiești la bloc,…

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Conservarea căpșunilor: 5 moduri de a le consuma tot anul

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.