Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Paste cu anșoa și ton, o cină gustoasă și ușor de preparat

    02/01/20252 Mins Read19
    Sursa foto: Dreamstime
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această rețetă de paste cu anșoa o să vă cucerească din prima. Sunt deosebit de gustoase și ușor de făcut. 

    Avem nevoie de:

    • 300 g paste scurte
    • 1 conservă mică anșoa
    • 1 conservă mică ton
    • 250-300 g roșii cherry
    • 50 g unt
    • 2-3 căței de usturoi
    • Busuioc, oregano, sare, piper după gust
    • Măsline tăiate (sau capere), după gust
    • Câteva fire de pătrunjel

    Cum procedăm

    Punem  întâi pastele la fiert conform indicațiilor de pe pungă, iar în timp ce se fierb, pregătim sosul. Nu uităm să le amestecăm din când în când pentru a nu se lipi, nici între ele, nici de cratiță.

    Punem la topit untul într-o tigaie, la foc mediu, apoi punem usturoiul întreg și anșoa, după ce am scurs uleiul din conservă. Putem lăsa câteva bucățele de anșoa deoparte, pentru a orna la final pastele.

    Amestecăm până când anșoa este topită complet și apoi adăugăm roșiile tăiate în jumătăți și condimentele, după gust. Dacă pare prea dens, putem pune un pic din apa în care au fiert pastele, pentru a dilua un pic sosul. Se mai lasă un pic pe foc să se gătească puțin și roșiile, dar nu prea tare. Apoi se adaugă și conserva de ton și măslinele și se pune totul peste pastele care între timp au fost fierte și scurse de apă.

    Se pune pe deasupra pătrunjelul tăiat și porția noastră de paste cu anșoa este gata de servire.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025331 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202595 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202576 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read44 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.