Este o rețetă pe cât de gustoasă pe atât de nedietetică, așa că atunci când ne pregătim să o propunem la masă, este mai bine să ne asigurăm că restul meselor de peste zi au fost ușoare, scrie G4Food.
Ingrediente pentru 4 porții de paste alla lupara
- 400 g rigatoni (sau orice alt tip de paste)
- 200 g salam picant (soppressata calabrese în rețeta originală)
- 200 ml smântână pentru gătit
- puțin unt
- 1 conservă de 800 g roșii
- parmezan ras
- sare
- ardei iute proaspăt, după gust
Procedeu
- Ca la orice fel de paste, începem prin a le fierbe în apă cu sare, pentru ca apoi în timp ce ele fierb să pregătim sosul.
- Începem prin a tăia salamul picant fâșii, pe care apoi le transferăm într-o tigaie antiaderentă cu o lingură de unt sau ulei, dacă preferăm. Fâșiile trebuie să rămână fragede, deci doar le rumenim foarte rapid la foc mediu.
- Adăugăm conserva de roșii de tip passata și lăsăm să fiarbă împreună circa zece minute, cât să se transfere gustul salamului în sucul de roșii.
- La final, adăugăm smântâna pentru gătit și amestecăm rapid, apoi stingem focul.
- Vom avea în final un sos de culoare mai mult sau mai puțin portocalie, pe care îl adăugăm peste pastele între timp fierte și scurse. Când amalgamăm adăugăm și o parte din parmezanul ras din lista de ingrediente, lăsând puțin deoparte, pentru a-l adăuga direct în farfurie.
- Pe lângă el, dacă mai e cazul, merge și un strop de ardei iute, direct în farfurie.