Pe lângă faptul că este foarte simplu de preparat, orezul cu lapte de cocos mai este și foarte aromat. Asezonat cu fructe, acest preparat devine delicat, cu note exotice, ce oferă energie suficientă pentru câteva ore. O rețetă adaptată o propune migros.ch.
Ingrediente pentru 4 porții de orez cu lapte de cocos
- 400 ml lapte de cocos
- 1 l de apă
- 120 g orez obișnuit, cu bob rotund
- 1 vârf de cuțit de sare
- 40 g zahăr
- 1 mango copt, aprox. 500 g, sau alte fructe
Procedeu
Într-o oală încăpătoare, aducem la punctul de fierbere laptele de cocos și apa, apoi adăugăm orezul și un praf de sare. Lăsăm să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15 minute, amestecând din când în când, până când orezul absoarbe lichidul.
Oprim focul, acoperim vasul cu un capac și îl lăsăm se odihnească puțin, atât cât boabele să absoarbă complet lichidul. Adăugăm peste orez zahărul și amestecăm ușor, până se topește complet.
Acum curățăm fructul de mango și tăiem pulpa fructului cuburi nu prea mari. Distribuim orezul în patru boluri și completăm cu bucățelele de fruct și putem servi. Opțional, putem adăuga și scorțișoară.
