Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Toate zborurile FLYONE sunt la jumătate de preț! Doar astăzi

    Rețetă pentru mic dejun: budincă din chia cu scorțișoară și mere

    Care sunt semnele și metodele de gestionare ale atașamentului anxios

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    O idee de mic dejun: pâine prăjită cu pesto de busuioc și ou

    13/11/20242 Mins Read39
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    O idee simplă și rapidă de mic dejun compus din felii de pâine prăjită acoperite cu pesto de busuioc, peste care adăugăm câte un ou, poate fi prăjit în ulei în tigaie, poșat sau fiert.

    Opțional, se poate rade deasupra oului și puțină brânză, cu felii subțiri de roșii așezate peste pesto, înaintea oului, ca să rămână blocate între straturi.

    Pe cât de sățios și gustos, pe atât de simplu de făcut, mai ales dacă avem deja un borcan de pesto de busuioc în frigider, făcut în casă sau cumpărat.

    Ingrediente pentru 4 porții

    4 felii mari de pâine

    4 ouă

    8 linguri de sos pesto de busuioc

    ulei de măsline

    un cățel de usturoi

    sare, piper

    Procedeu

    Feliile de pâine se stropesc cu ulei și se pun la prăjit fie în aparat, fie într-o tigaie antiaderentă.

    Când au devenit puțin crocante, trecem un câțel de usturoi tăiat în două pe suprafața lor, pentru un plus de aromă.

    În aceeași tigaie încălzim foarte puțin sosul pesto și îl întindem pe feliile de pâine, distribuindu-l uniform.

    În continuare, în aceeași tigaie cu uleiul rămas de la pesto sau încă puțin gătim ouăle.

    Când s-au coagulat suficient fără să se ardă prea tare, le adăugăm peste feliile de pâine prăjită unse cu pesto.

    Se presară peste ele sare și piper sau chiar puțină brânză rasă, după preferințe.

    Opțional, peste pesto se pot adăuga și felii subțiri de roșii.

    Într-o altă variantă, înainte peste se poate așeza pe feliile de pâine mozzarella rasă sau tăiată felii subțiri.

    Se servesc imediat, cu un ceai bun alături.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Advertoriale 28/11/2025

    Toate zborurile FLYONE sunt la jumătate de preț! Doar astăzi

    Gastronomie 28/11/2025

    Rețetă pentru mic dejun: budincă din chia cu scorțișoară și mere

    RECOMANDATE 27/11/2025

    Care sunt semnele și metodele de gestionare ale atașamentului anxios

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) S-au duelat la Vocea României, iar Tudor Chirilă a făcut alegerea. Irina Rimes și Theo Rose & Horia Brenciu s-au „bătut” pe celălalt concurent
    22/11/20253.359 Views
    Vis împlinit pentru Emilian Crețu! Satul Negureni prinde rădăcini: 10 hectare de pădure au fost plantate în localitatea natală a actorului
    22/11/20253.251 Views
    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa
    21/11/2025461 Views
    (VIDEO) Doi români care au ratat îmbarcarea au alergat pe pista aeroportului din Köln după un avion Wizz Air cu motoarele pornite
    24/11/2025391 Views
    Recomandate
    Advertoriale 28/11/20252 Mins Read98 Views

    Toate zborurile FLYONE sunt la jumătate de preț! Doar astăzi

    Doar pe 28 noiembrie 2025, membrii FLYONE Club beneficiază de 50% reducere la toate zborurile…

    Rețetă pentru mic dejun: budincă din chia cu scorțișoară și mere

    Care sunt semnele și metodele de gestionare ale atașamentului anxios

    Opt edituri din Republica Moldova participă la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, ediția a XXXII-a

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Toate zborurile FLYONE sunt la jumătate de preț! Doar astăzi

    Rețetă pentru mic dejun: budincă din chia cu scorțișoară și mere

    Care sunt semnele și metodele de gestionare ale atașamentului anxios

    Cele mai populare

    (VIDEO) S-au duelat la Vocea României, iar Tudor Chirilă a făcut alegerea. Irina Rimes și Theo Rose & Horia Brenciu s-au „bătut” pe celălalt concurent

    Vis împlinit pentru Emilian Crețu! Satul Negureni prinde rădăcini: 10 hectare de pădure au fost plantate în localitatea natală a actorului

    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.