Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    O idee de mic dejun cald din fulgi de ovăz cu turmeric și stafide, gătit la cuptor, servit cu fructe la alegere

    16/10/20252 Mins Read60
    Sursa foto: schwartz.co.uk
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    O idee bună de mic dejun, e să folosim fulgii de ovăz într-o compoziție care să meargă rapid la cuptor, în loc de clasicele combinații cu iaurt. Îl putem completa de multe ori cu arome la libera inspirație, dar urmând o rețetă e totul mult mai simplu. Nu trebuie decât să facem o compoziție simplă amalgamând toate ingredientele și să dăm tava la cuptor.

    Ingrediente pentru 6 porții de fulgi de ovăz la cuptor

    • 1 banană bine coaptă
    • 1 lingură de turmeric uscat, pulbere, sau 2 linguri proaspăt, ras, dacă e disponibil
    • 1-2 lingurițe aromă de vanilie, în funcție de intensitate
    • 2 ouă
    • 250 ml lapte
    • 200 g fulgi de ovăz
    • 1 linguriță praf de copt
    • 3 g sare
    • scorțișoară
    • 3 linguri de stafide clătite anterior
    • opțional, un adaos proteic, fie pudră, fie semințe de chia hidratate anterior în apă sau lapte

    Procedeu

    1. Preîncălzim cuptorul la 175°C și ungem o tavă de copt de 20×20 cm sau comparabil. Într-un bol mediu, pasăm banana cu o furculiță, adăugăm turmericul, vanilia, ouăle și laptele, amestecând bine cu un tel până se omogenizează.
    2. Într-un bol mai mare, combinăm fulgii de ovăz cu praful de copt, sarea, scorțișoara, pudra proteică sau semințele de chia (dacă folosim) și stafidele.
    3. Peste această componentă uscată a compoziției, adăugăm partea umedă, din celălalt bol, amalgamând cât mai bine.
    4. Adăugăm compoziția în tavă și coacem la cuptor aproximativ 30 de minute, până când marginile încep să se rumenească și se desprind ușor de pe pereții tăvii.
    5. Scoatem din cuptor, lăsăm să se răcească puțin, apoi tăiem felii, servind cald.

    Acest mic dejund din fulgi de ovăz la cuptor se poate completa foarte bine cu orice fel de fructe, la alegere.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 07/12/2025

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    RECOMANDATE 06/12/2025

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Gastronomie 06/12/2025

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București
    01/12/20251.650 Views
    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău
    04/12/20251.155 Views
    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”
    01/12/20251.024 Views
    De ce a ales să-și crească Valentina Nafornița copiii la Chișinău, deși putea locui oriunde în Europa
    05/12/2025332 Views
    Recomandate
    Gastronomie 07/12/20252 Mins Read9 Views

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    Este o budincă cremoasă și aromată dar preparată direct pe aragaz, fără a avea nevoie…

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    S-a deschis cel mai înalt hotel din lume. Record mondial atins fără să fie planificat

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București

    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău

    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.