Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    O cină delicioasă, dar și ușor de pregătit: somon la tigaie cu lămâie, usturoi și cartofi

    05/02/20252 Mins Read21
    Sursa foto: EatingWell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această rețetă de somon fraged, cartofi crocanți și fasole verde stropită cu lămâie, nu este doar o cină delicioasă, ci și una ușor de pregătit. Este soluția perfectă pentru serile în care doriți o masă nutritivă fără complicații.

    Ingrediente

    • 700 g de cartofi mici curățați și tăiați în jumătate sau în patru
    • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • 1 linguriță de sare
    • ¾ linguriță piper
    • 2 linguri suc de lămâie
    • 4 căței de usturoi mici, tăiați mărunt
    • 1 lingură mărar proaspăt tocat
    • 4  fileuri de somon fără piele
    • 220 g de fasole verde subțire

    Mod de preparare:

    1. Preîncălziți cuptorul la 200°C. Se tapetează o foaie de copt mare cu margini cu hârtie pergament. Se amestecă cartofii, 1 lingură de ulei, ½ linguriță de sare și ¼ linguriță de piper pe foaia de copt pregătită până se acoperă; se întinde într-un strat uniform. Se prăjesc până când cartofii încep să se înmoaie și să se rumenească, aproximativ 20 de minute.
    2. Între timp, se amestecă 2 linguri de suc de lămâie, usturoiul tocat, 1 lingură de mărar și restul de 2 linguri de ulei și câte ½ linguriță de sare și piper într-un bol mic.
    3. Aranjați cartofii într-o parte a tigăii. Așezați 4 fileuri de somon și fasolele verzi subțire într-un strat uniform în spațiul gol. Ungeți somonul cu jumătate din amestecul de suc de lămâie (aproximativ 2 linguri); turnați restul amestecului peste fasole. Se prăjesc până când cartofii sunt fragili, fasolea este fragedă și crocantă, iar somonul se desface ușor cu o furculiță, aproximativ 15 minute. Se ornează cu mărar suplimentar, dacă se dorește.

    Sursa: EatingWell

    Articole asemănătoare

    Muncă 16/10/2025

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Advertoriale 16/10/2025

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Muncă 16/10/2025

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20252.046 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.152 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025618 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025568 Views
    Recomandate
    Muncă 16/10/20251 Min Read45 Views

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Kanchha Sherpa, ultimul membru supraviețuitor al expediției din 1953, care a fost prima ajunsă cu…

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Sfârșitul unei ere: canalele muzicale MTV vor fi oprite în toată Europa până la finalul lui 2025

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.