Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Brownie pudding, desertul de ciocolată care se face ușor și este perfect pentru sărbători

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    O cină delicioasă, dar și ușor de pregătit: somon la tigaie cu lămâie, usturoi și cartofi

    05/02/20252 Mins Read21
    Sursa foto: EatingWell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această rețetă de somon fraged, cartofi crocanți și fasole verde stropită cu lămâie, nu este doar o cină delicioasă, ci și una ușor de pregătit. Este soluția perfectă pentru serile în care doriți o masă nutritivă fără complicații.

    Ingrediente

    • 700 g de cartofi mici curățați și tăiați în jumătate sau în patru
    • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • 1 linguriță de sare
    • ¾ linguriță piper
    • 2 linguri suc de lămâie
    • 4 căței de usturoi mici, tăiați mărunt
    • 1 lingură mărar proaspăt tocat
    • 4  fileuri de somon fără piele
    • 220 g de fasole verde subțire

    Mod de preparare:

    1. Preîncălziți cuptorul la 200°C. Se tapetează o foaie de copt mare cu margini cu hârtie pergament. Se amestecă cartofii, 1 lingură de ulei, ½ linguriță de sare și ¼ linguriță de piper pe foaia de copt pregătită până se acoperă; se întinde într-un strat uniform. Se prăjesc până când cartofii încep să se înmoaie și să se rumenească, aproximativ 20 de minute.
    2. Între timp, se amestecă 2 linguri de suc de lămâie, usturoiul tocat, 1 lingură de mărar și restul de 2 linguri de ulei și câte ½ linguriță de sare și piper într-un bol mic.
    3. Aranjați cartofii într-o parte a tigăii. Așezați 4 fileuri de somon și fasolele verzi subțire într-un strat uniform în spațiul gol. Ungeți somonul cu jumătate din amestecul de suc de lămâie (aproximativ 2 linguri); turnați restul amestecului peste fasole. Se prăjesc până când cartofii sunt fragili, fasolea este fragedă și crocantă, iar somonul se desface ușor cu o furculiță, aproximativ 15 minute. Se ornează cu mărar suplimentar, dacă se dorește.

    Sursa: EatingWell

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 26/12/2025

    Brownie pudding, desertul de ciocolată care se face ușor și este perfect pentru sărbători

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025154 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202595 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202579 Views
    Recomandate
    Gastronomie 26/12/20253 Mins Read13 Views

    Brownie pudding, desertul de ciocolată care se face ușor și este perfect pentru sărbători

    Brownie pudding este un desert potrivit pentru sărbătorile sau serile reci de iarnă, mai ales dacă…

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Brownie pudding, desertul de ciocolată care se face ușor și este perfect pentru sărbători

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.