Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Copilul refuză mâncarea? 6 pași cum să transformi prepararea mesei într-un moment plăcut

    Micul dejun: cea mai importantă masă a zilei sau doar un mit?

    (VIDEO) Romi, fetița din Uganda care vorbește fluent româna. Tânăra din R. Moldova care a filmat clipurile virale povestește despre călătoria în Africa

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    O cină cremoasă și delicioasă: supă cremă de broccoli cu brânză cheddar și fasole

    24/02/20253 Mins Read18
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Când vine vorba de supe, o supă cremă de broccoli cu cheddar este o alegere exelentă. Poate fi serevită alături de o salată la prânz, dar e foarte bună pentru o cină, fiind ușoară pentru digestie. Însă pentru un pic de sațietate, un plus de proteine este o soluție excelentă. Iar fasolea conservată este cea mai bună idee. O poți încorpora într-o minestrone sau într-o supă cu tăiței și pui sau o poți mixa în supe cremoase, cum este această rețetă cu broccoli și brânză. În plus, fasolea cannellini oferă și mai multă cremozitate acestei supe, recomandă Today.

    Pe lângă fasole, folosim un buchet întreg de broccoli pentru această supă — buchețelele sunt tăiate mai mici, iar tijele, care sunt mai dure, sunt curățate și feliatate fin, apoi gătite până devin fragede. Aroma este menținută simplă — ceapa și usturoiul sotate adaugă o notă aromată, iar broccoli oferă o savoare pământie preparatului. Partea cea mai bună (brânza!) este adăugată spre final, după ce supa a fost pasată. Alege un cheddar foarte maturat — aroma intensă a brânzei, combinată cu puțin oțet, va readuce la viață supa după fierbere.

    Servește fiecare bol din această supă cremoasă și reconfortantă cu pâine prăjită cu usturoi.

    Ingrediente:

    • 1/2 cană ulei de măsline extravirgin, împărțită
    • 1 ceapă galbenă, tocată
    • 4 căței mari de usturoi, curățați, împărțiți
    • 900 g broccoli (buchețelele tăiate mici, tijele curățate și feliate subțire)
    • 1 conservă (425 g) de fasole cannellini, clătită și scursă
    • 4 căni supă de legume sau de pui cu conținut redus de sodiu
    • 1 cană de apă
    • 2 lingurițe sare
    • 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat (plus extra pentru servire)
    • 170 g brânză cheddar alb extra-maturat, rasă (plus extra pentru servire)
    • 2 lingurițe oțet de mere
    • 1 baghetă, tăiată în felii de 1 cm grosime

    Mod de preparare:

    1. Sotează aromele:

      • Într-o cratiță mare, încălzește 3 linguri de ulei de măsline la foc mediu-mare.
      • Adaugă ceapa și 3 căței de usturoi tocați și gătește, amestecând ocazional, până se înmoaie (aproximativ 4 minute).
    2. Gătește supa:

      • Adaugă buchețelele și tijele de broccoli, fasolea, supa, apa, sarea și piperul.
      • Adu la fierbere, apoi redu focul și lasă să fiarbă la foc mic timp de 18-20 de minute, până când broccoli este fraged.
      • Lasă supa să se răcească 5 minute.
    3. Mixează și adaugă brânza:
      • Transferă supa într-un blender. Adaugă oțetul și mixează până devine cremoasă.
      • Pune supa înapoi în cratiță, la foc mic.
      • Adaugă treptat brânza rasă, amestecând după fiecare adăugare, până se topește complet (aproximativ 1-2 minute).
    4. Pregătește pâinea prăjită:

      • Într-o tigaie mare, încălzește cele 5 linguri rămase de ulei de măsline la foc mediu-mare.
      • Adaugă feliile de baghetă și prăjește-le, întorcându-le o dată, până devin aurii pe ambele părți (aproximativ 4 minute).
      • Cât sunt încă calde, freacă fiecare felie de pâine cu cățelul de usturoi rămas pentru un plus de aromă.
    5. Servire:

      • Împarte supa în 4-6 boluri.
      • Presară deasupra puțină brânză cheddar peste bolul cu supă cremă și un praf de piper negru.
      • Servește cu pâinea prăjită alături, pentru a fi înmuiată în supă.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Odihnă 09/11/2025

    Copilul refuză mâncarea? 6 pași cum să transformi prepararea mesei într-un moment plăcut

    RECOMANDATE 09/11/2025

    Micul dejun: cea mai importantă masă a zilei sau doar un mit?

    Cultură 09/11/2025

    (VIDEO) Romi, fetița din Uganda care vorbește fluent româna. Tânăra din R. Moldova care a filmat clipurile virale povestește despre călătoria în Africa

    Populare în ultima lună
    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național
    08/11/20259.653 Views
    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”
    05/11/20256.979 Views
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20256.500 Views
    Cine este „daebator”, creatorul de conținut care-i „taxează” cu umor pe influenceri și politicieni. De la glume între prieteni, la clipuri virale pe rețelele sociale
    04/11/20254.359 Views
    Recomandate
    Odihnă 09/11/20252 Mins Read24 Views

    Copilul refuză mâncarea? 6 pași cum să transformi prepararea mesei într-un moment plăcut

    Pentru mulți părinți, ora cinei se transformă într-o adevărată provocare: farfurii împinse, plângeri și negocieri…

    Micul dejun: cea mai importantă masă a zilei sau doar un mit?

    (VIDEO) Romi, fetița din Uganda care vorbește fluent româna. Tânăra din R. Moldova care a filmat clipurile virale povestește despre călătoria în Africa

    Cum alegem un cașcaval de calitate? Explicațiile nutriționistei

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Copilul refuză mâncarea? 6 pași cum să transformi prepararea mesei într-un moment plăcut

    Micul dejun: cea mai importantă masă a zilei sau doar un mit?

    (VIDEO) Romi, fetița din Uganda care vorbește fluent româna. Tânăra din R. Moldova care a filmat clipurile virale povestește despre călătoria în Africa

    Cele mai populare

    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național

    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.