Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    O cină cremoasă și delicioasă: supă cremă de broccoli cu brânză cheddar și fasole

    24/02/20253 Mins Read18
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Când vine vorba de supe, o supă cremă de broccoli cu cheddar este o alegere exelentă. Poate fi serevită alături de o salată la prânz, dar e foarte bună pentru o cină, fiind ușoară pentru digestie. Însă pentru un pic de sațietate, un plus de proteine este o soluție excelentă. Iar fasolea conservată este cea mai bună idee. O poți încorpora într-o minestrone sau într-o supă cu tăiței și pui sau o poți mixa în supe cremoase, cum este această rețetă cu broccoli și brânză. În plus, fasolea cannellini oferă și mai multă cremozitate acestei supe, recomandă Today.

    Pe lângă fasole, folosim un buchet întreg de broccoli pentru această supă — buchețelele sunt tăiate mai mici, iar tijele, care sunt mai dure, sunt curățate și feliatate fin, apoi gătite până devin fragede. Aroma este menținută simplă — ceapa și usturoiul sotate adaugă o notă aromată, iar broccoli oferă o savoare pământie preparatului. Partea cea mai bună (brânza!) este adăugată spre final, după ce supa a fost pasată. Alege un cheddar foarte maturat — aroma intensă a brânzei, combinată cu puțin oțet, va readuce la viață supa după fierbere.

    Servește fiecare bol din această supă cremoasă și reconfortantă cu pâine prăjită cu usturoi.

    Ingrediente:

    • 1/2 cană ulei de măsline extravirgin, împărțită
    • 1 ceapă galbenă, tocată
    • 4 căței mari de usturoi, curățați, împărțiți
    • 900 g broccoli (buchețelele tăiate mici, tijele curățate și feliate subțire)
    • 1 conservă (425 g) de fasole cannellini, clătită și scursă
    • 4 căni supă de legume sau de pui cu conținut redus de sodiu
    • 1 cană de apă
    • 2 lingurițe sare
    • 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat (plus extra pentru servire)
    • 170 g brânză cheddar alb extra-maturat, rasă (plus extra pentru servire)
    • 2 lingurițe oțet de mere
    • 1 baghetă, tăiată în felii de 1 cm grosime

    Mod de preparare:

    1. Sotează aromele:

      • Într-o cratiță mare, încălzește 3 linguri de ulei de măsline la foc mediu-mare.
      • Adaugă ceapa și 3 căței de usturoi tocați și gătește, amestecând ocazional, până se înmoaie (aproximativ 4 minute).
    2. Gătește supa:

      • Adaugă buchețelele și tijele de broccoli, fasolea, supa, apa, sarea și piperul.
      • Adu la fierbere, apoi redu focul și lasă să fiarbă la foc mic timp de 18-20 de minute, până când broccoli este fraged.
      • Lasă supa să se răcească 5 minute.
    3. Mixează și adaugă brânza:
      • Transferă supa într-un blender. Adaugă oțetul și mixează până devine cremoasă.
      • Pune supa înapoi în cratiță, la foc mic.
      • Adaugă treptat brânza rasă, amestecând după fiecare adăugare, până se topește complet (aproximativ 1-2 minute).
    4. Pregătește pâinea prăjită:

      • Într-o tigaie mare, încălzește cele 5 linguri rămase de ulei de măsline la foc mediu-mare.
      • Adaugă feliile de baghetă și prăjește-le, întorcându-le o dată, până devin aurii pe ambele părți (aproximativ 4 minute).
      • Cât sunt încă calde, freacă fiecare felie de pâine cu cățelul de usturoi rămas pentru un plus de aromă.
    5. Servire:

      • Împarte supa în 4-6 boluri.
      • Presară deasupra puțină brânză cheddar peste bolul cu supă cremă și un praf de piper negru.
      • Servește cu pâinea prăjită alături, pentru a fi înmuiată în supă.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Cultură 20/10/2025

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Gastronomie 20/10/2025

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    RECOMANDATE 20/10/2025

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/2025753 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025618 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025613 Views
    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu
    20/10/2025353 Views
    Recomandate
    Cultură 20/10/20252 Mins Read353 Views

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vă amintiți de eleva de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” din satul Roșu, raionul Cahul,…

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Damian Spinei – tânărul care cântă dorul și bucuria neamului său: „Este o formă de arhivă vie”

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia

    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.