Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mousse de ciocolată, metodă ușoară de preparare, potrivită și pentru începători

    06/12/20242 Mins Read16
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Acest mousse de ciocolată propus de allrecipes este cea mai ușoară metodă, din toate timpurile, de a prepara un desert. Este perfectă pentru începători.

    Unul dintre secretele acestei metode simplificate este să aveți un bol metalic pe care îl puteți așeza direct pe sursa de căldură. Dacă nu aveți, puteți folosi o cratiță, dar va fi mult mai dificil să ajungeți cu telul în colțurile acesteia. Folosiți ciocolată de calitate și nu bateți prea mult frișca.

    Ingrediente

    • 100 g ciocolată neagră (ideal 62% cacao)
    • 1 lingură unt nesărat
    • 2 gălbenușuri de ou
    • 1 lingură zahăr
    • ¼ cană apă
    • 1 vârf de cuțit de sare
    • 120 ml smântână pentru frișcă rece (păstrați-o în frigider până începeți să o bateți)

    Mod de preparare

    1. Rupeți sau tocați ciocolata în bucăți mici și lăsați-o deoparte împreună cu untul.
    2. Adăugați gălbenușurile, zahărul, apa și sarea într-un bol metalic. Gătiți, bătând continuu, direct pe aburi, la foc mediu-mic, până când amestecul devine gros, spumos și fierbinte la atingere (63-65°C). Acest amestec poate fi gătit și într-o cratiță, dar asigurați-vă că telul ajunge în colțurile cratiței pentru a preveni lipirea oului.
    3. După ce amestecul de gălbenușuri s-a îngroșat și este fierbinte, adăugați ciocolata și untul și bateți până când toată ciocolata este complet topită. Lăsați să se răcească câteva minute pe blatul de lucru, amestecând, din când în când, pentru a ajuta la răcirea amestecului până la temperatura camerei. Amestecul de ciocolată nu trebuie adăugat în frișcă atunci când este încă cald, dar dacă se lasă prea mult timp să se răcească, amestecul se poate întări pentru a putea fi încorporat în frișcă.
    4. Bateți smântâna rece până când capătă consistența de frișcă. Dacă o bateți prea mult, se va separa și textura finală va fi granuloasă.
    5. Transferați aproximativ 1/3 din amestecul de ciocolată în frișca bătută. Amestecați ușor cu o spatulă până când se încorporează aproape complet. Adăugați treptat restul de ciocolată, încercând să păstrați cât mai mult aer în amestec.
    6. Transferați în 4 cupe de servire, acoperiți și lăsați la frigider pentru cel puțin 1 oră înainte de a servi.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 12/05/2025

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Mediu 12/05/2025

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Mediu 12/05/2025

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.094 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025251 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025136 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025109 Views
    Recomandate
    Gastronomie 12/05/20254 Mins Read6 Views

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Pe un platou de lemn, aranjate cu grijă și decorate cu petale, sunt așezate câteva…

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.