Acest mic dejun, preparat din doar trei ingrediente principale – ardei gras, ouă și brânză rasă, este ușor de pregătit și ideal pentru planificarea meselor din timp, scrie EatingWell.
Ingrediente:
- 4 ardei grași medii, de orice culoare
- ¼ linguriță sare
- ¼ linguriță piper măcinat
- 8 ouă mari
- ¼ ceașcă de brânză mărunțită
- Coriandru proaspăt tocat pentru decorare (opțional)

Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 200°C. Se tapetează o foaie de copt mare.
- Tăiați ardeii grași în jumătate prin capătul tulpinii. Se îndepărtează cotorul și semințele. Așezați ardeii în tavă cu partea tăiată în sus și presărați cu câte 1/8 linguriță de sare și piper.
- Coaceți ardeii timp de 15 minute. Se scot din cuptor și se sparge un ou în fiecare cupă de ardei. Se condimentează cu restul de 1/4 linguriță de sare și piper, apoi se acoperă fiecare cu 1/2 lingură de brânză.
- Se coace până când albușurile se întăresc, între 15 și 20 de minute. Se presară coriandru, dacă se dorește.