Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mic dejun englezesc: cârnați, ou, bacon și cartofi prăjiți

    01/02/20252 Mins Read29
    Sursa foto: BBC Good Food
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Descoperă tot ce e bun la un mic dejun englezesc complet, între trei felii de pâine prăjită. La fiecare mușcătură vei gusta cârnați, ou, bacon și cartofi prăjiți, promite BBC Good Food.

    Ingrediente:

    • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
    • 4 cartofi prăjiți
    • 3 cârnați din carne de porc
    • 4 felii de bacon afumat
    • 15g unt, plus extra pentru uns
    • 100g ciuperci pleurotus (ciuperci de castan), feliate
    • 2 ouă
    • 1 conservă de 400g fasole
    • 6 felii de pâine albă
    • unt, ketchup și sos brun, pentru servit

    Cum procedăm

    Pasul 1

    Preîncălzește cuptorul la 220°C. Unge o tavă de copt mare și joasă cu 1 lingură de ulei. Pune cartofii prăjiți pe o jumătate a tăvii și așează cârnații pe cealaltă jumătate. Coace timp de 15 minute, apoi întoarce cartofii, rotește cârnații și pune totul înapoi la cuptor pentru 10-15 minute până când cartofii sunt aurii și cârnații rumeniți. Restrânge totul pentru a face loc în tavă, apoi pune feliile de bacon în spațiul creat și pune iar tava la cuptor pentru încă 10-15 minute sau până când grăsimea de bacon devine crocantă și începe să sune.

    Pasul 2

    Cu aproximativ 10 minute înainte ca baconul să fie gata, încălzește 1 lingură de ulei cu untul într-o tigaie până când începe să sfârâie. Adaugă ciupercile și asezonează cu sare și piper. Prăjește la foc mare, amestecând ocazional până se înmoaie și orice lichid eliberat s-a evaporat (aproximativ 5-10 minute), apoi pune-le pe o farfurie încălzită. Șterge tigaia, încălzește restul de ulei și prăjește ouăle așa cum îți plac. În timp ce totul se gătește, încălzește fasolele coapte într-o cratiță sau în cuptorul cu microunde și prăjește ușor pâinea, apoi unge-o cu unt.

    Pasul 3

    Pentru a asambla, taie cârnații în jumătate și așează câte trei jumătăți pe fiecare dintre cele două felii de pâine prăjită. Pune baconul deasupra cârnaților, apoi pune ciupercile și pune un al doilea strat de pâine prăjită. Unge cu ketchup sau sos brun (sau ambele), apoi apasă ușor cartofii prăjiți și pune câte doi pe fiecare felie de pâine. Pune un ou deasupra fiecărui cartof prăjit, apoi pune ultima felie de pâine prăjită (unsă cu mai mult sos, dacă îți place). Apasă ușor pe fiecare sandviș și servește-l ca atare sau taie-l în jumătate pentru a lăsa gălbenușul să curgă din fiecare sandviș. Servește cu un bol de fasole coaptă pe lângă.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 12/05/2025

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Mediu 12/05/2025

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Mediu 12/05/2025

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.089 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025251 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025136 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025109 Views
    Recomandate
    Gastronomie 12/05/20254 Mins Read5 Views

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Pe un platou de lemn, aranjate cu grijă și decorate cu petale, sunt așezate câteva…

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.