Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mic dejun cu ovăz, ou și avocado: hrănitor și sănătos, îți asigură energie pentru o bună parte din zi

    10/01/20252 Mins Read41
    Sursa foto: Eatingwell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dacă îți place pâinea prăjită cu avocado, încearcă această rețetă savuroasă de ovăz peste noapte. Ovăzul se înmoaie peste noapte pentru o „gătire” ușoară, recomandă eatingwell. Dimineața, îl acoperi cu un ou și avocado, apoi strpești totul cu sos Sriracha pentru un mic dejun sănătos.

    Ingrediente

    • ½ cană de ovăz rulat
    • ¾ cană de apă
    • 1 lingură de ceapă (un sfert de ceapă mai mare sau jumătate dacă e mică)
    • ¼ avocado, feliat
    • 2 roșii cherry, tocate
    • 1 ou mare, prăjit
    • 1 linguriță de Sriracha

    Instrucțiuni

    Pune ovăzul într-un bol cu apă sau într-un borcan mic. Acoperă și pune-l la frigider peste noapte.

    A doua zi dimineață, pune ovăzul într-un bol și încălzește în cuptorul cu microunde pentru câte 30 de secunde, amestecând ocazional, până când se încălzește complet. Adaugă apoi în bol ceapa și roșiile, pune alături feliile de avocado, iar deasupra oul prăjit și stripește cu sos Sriracha.

    Sfaturi

    Persoanele cu boala celiacă sau sensibilitate la gluten ar trebui să folosească ovăz etichetat „fără gluten,” deoarece ovăzul este adesea contaminat încrucișat cu grâu și orz.

    Pentru a pregăti din timp: Poți pune mai mult ovăz la înmuiat și să-l păstezi la frigder până la 5 zile. Astfel îți va fi mai ușor dimineața să prepari micul dejun cu ou și avocado.

    Sriracha este un sos picant, originar din Thailanda, cunoscut pentru gustul său distinct de ardei iute combinat cu usturoi și o ușoară dulceață. Este preparat în principal din ardei iute roșu, oțet, usturoi, zahăr și sare.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 18/05/2025

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Mediu 18/05/2025

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Gastronomie 18/05/2025

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/2025382 Views
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025118 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/2025101 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/202587 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 18/05/20255 Mins Read7 Views

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Îndulcitorii naturali – în special siropul de arțar și mierea – au devenit foarte populari…

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Punctele de presiune de la nivelul tălpilor: ce legătură au cu durerile, somnul și anxietatea

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.