Un toast gustos este de multe ori o idee salvatoare dimineața, iar dacă pâinea este una de calitate, misiunea este pe jumătate îndeplinită. Completând apoi cu proteine sănătoase și o parte vegetală importantă, avem micul dejun complet.
O combinație excelentă de proteine pentru micul dejun este cea formată din brânză de vaci și ton din conservă. Completează cu frunze de rucola – cu cât mai multe, cu atât mai bine. Dacă pentru unii gustul poate fi considerat ușor prea picant, e suficient să fie amestecată cu orice mix de salată din comerț sau din grădină.
Ingrediente pentru 4 porții de toast cu ton și rucola
- 4 felii mari de pâine integrală sau de secară
- 200 g ton în ulei, la conservă
- 100 g brânză de vaci
- 2 mâini bune de rucola
- sare, piper, ulei de măsline
Procedeu
- Prăjim rapid feliile de pâine în toaster.
- Presărăm pe fiecare felie câteva picături de ulei de măsline, încercând să-l distribuim cât mai uniform.
- Amalgamăm rapid brânza de vaci cu puțină sare și puțin piper. Ungem cu ea feliile de pâine, făcând-o să adere cât mai bine.
- Scurgem bine tonul din conservă și îl desfacem bucăți nici prea mari, nici prea mici.
- Presăm bucățelele de ton peste brânza cu care am uns pâinea.
- Adăugăm pe fiecare dintre feliile astfel preparate frunze de rucola, într-o cantitate absolut după preferință.
- Acest toast merge foarte bine dimineața în combinație cu un suc fresh de portocale, cu un măr sau o pară.
Dacă nu avem alte idei pentru masa de prânz, aceeași combinație de ingrediente se poate adăuga și între două felii de pâine pe care le suprapunem într-un sandviș.
Sursa: G4Food.ro