Înghețată rapidă de fructe cu iaurt – un desert sănătos, răcoritor și ușor de preparat, perfect pentru zilele calde. Se face în câteva minute, din fructe congelate (mango sau alte fructe de sezon), iaurt grecesc sau vegetal, puțină miere și suc de lămâie pentru echilibru, scrie G4Food.
Ingrediente pentru înghețată
- 300 de g de mango congelat (cuburi)
- 100 de g de iaurt grecesc (sau iaurt vegetal, pentru versiune vegană)
- 1-2 linguri miere sau sirop de agave (opțional, după gust)
- 1 linguriță suc de lămâie (opțional, pentru echilibru).
Preparare înghețată de fructe
- Punem în blender toate ingredientele: mango, iaurtul, mierea și sucul de lămâie. Dacă o dorim mai cremoasă și mai gustoasă (și cu mai multe calorii) înlocuim iaurtul cu o frișcă lichidă cu 38 % grăsime (din cea de lapte, nu vegetală).
- Mixăm în 2-3 reprize de 20 de sec, împingând cu spatula fructele spre lamele blenderului.
Servire
Se servește imediat în cupe sau cornete. Poți decora cu frunze de mentă, fulgi de cocos, stafide (eventual muiate în prealabil în rom) etc.
Evident se poate înlocui mango și cu alte fructe de sezon congelate.
Dacă nu consumăm toată înghețata, ideal este să o punem în congelator în forme de cuburi de gheață, pe care – când dorim să le consumăm – le vom mai trece prin blender câteva secunde.