Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Idee de cină: ciuperci pane gustoase și sățioase

    20/02/20252 Mins Read13
    Sursa foto: hellotaste.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Ciupercile sunt printre legumele cele mai gustoase și sățioase, înlocuind de multe ori carnea cu succes. Unde mai pui că au și un conținut ridicat de proteină și le găsești în magazine tot timpul anului. Pot fi gătite cu siguranță la cuptor, umplute cu diverse ingrediente sau simple, cu sare și piper, dar există multe alte rețete delicioase, între ele și ciupercile pane, notează G4Food. Le putem pregăti în friteuza cu aer cald sau în cuptorul clasic.

    Ingrediente

    • 200 de gr de ciuperci (de orice fel)
    • 1 ou
    • 25 de gr de parmezan ras
    • 1 linguriță de usturoi pudră
    • 1 linguriță de ierburi provensale
    • ½ linguriță de piper negru măcinat
    • 2 linguri de lapte
    • 2 linguri de pesmet crocant
    • Un praf de sare

    Prepararea ciupercilor pane în airfryer

    1. Curățăm bine ciupercile, astfel încât să nu rămână urme de pământ. O variantă este să le ștergem cu o cârpă umedă curată sau cu o periuță, evitând să le spălăm sub jet de apă. După curățare, le uscăm bine cu hârtie de bucătărie. Dacă au codițe le putem scoate.
    2. Într-un bol, batem oul și adăugăm restul ingredientelor: usturoiul, brânza, ierburile provensale, pesmetul, laptele, sarea și piperul. Amestecăm bine până obținem o compoziție omogenă.
    3. Punem amestecul pe partea cu lamelele (interiorul) ciupercilor, folosind mâinile sau o linguriță. Nu este necesar să le acoperim pe ambele părți, deoarece stratul de jos s-ar pierde în coșul friteuzei.
    4. Așezăm ciupercile în friteuză cu suficient spațiu între ele, fără să le suprapunem, și cu partea cu pesmet în sus.
    5. Setăm friteuza la 200°C și le gătim timp de 8 minute. Nu este necesar să le întoarcem.
    6. Timpul de gătire poate varia în funcție de dimensiunea ciupercilor și de tipul friteuzei, așa că este bine să verificăm după 6 minute. Ciupercile trebuie să fie crocante și rumenite.

    7. Nu folosi hârtie de copt sau folie de aluminiu în friteuza cu aer cald, deoarece vei împiedica circulația aerului fierbinte și vei reduce eficiența aparatului.

      Gătirea ciupercilor în cuptor

      Dacă pui ciupercile în cuptor clasic, așează o foaie de hârtie de copt în tavă, pune ciupercile cu pesmetul în sus, la distanță unele de altele și bagă-le 10 min în cuptorul preîncălzit la 200 de gr C. Sunt gata când sunt rumenite deasupra.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    RECOMANDATE 26/12/2025

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025156 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202596 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 26/12/20257 Mins Read24 Views

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Aproximativ un miliard de oameni suferă de deficit de vitamina D, la nivel mondial. În…

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Cinci tipuri de oleaginoase, bogate în omega-3, benefice pentru inimă

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.