Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu

    Paste la cină: toamna e anotimpul ciupercilor și al dovlecilor pentru un sos rapid și gustos

    Ce alimente pot consuma vegetarienii pentru a obține o cantitate suficientă de proteine?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Gazpacho: supa rece spaniolă. Iată cum o mai poți prepara personalizat

    27/04/20252 Mins Read32
    Foto: dissapore
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Gazpacho este o supă rece tradițională andaluză, dar se poate adapta cu ușurință folosind ingrediente proaspete de sezon. În loc să urmezi rețeta clasică, poți să te joci cu diverse ingrediente și să obții variante mai ușoare și la fel de proaspete.

    Rețeta originală de gazpacho provine din Andaluzia, regiunea din sudul Spaniei, și este o supă rece, preparată tradițional din ingrediente simple, dar gustoase. În forma sa clasică, gazpacho conține:

    • Roșii: care sunt baza principală, oferind supei o textură și un gust proaspăt, ușor acid.

    • Castraveți: care adaugă un element răcoritor și crocant.

    • Ardei gras: de obicei verde, pentru un gust ușor amar și o textură mai fermă.

    • Usturoi: pentru un plus de savoare și aromă.

    • Ceapă: care completează gustul și adaugă o notă ușor dulceagă.

    • Pâine veche: care ajută la îngroșarea supei și îi dă o consistență mai cremoasă.

    • Ulei de măsline extravirgin: pentru a adăuga un gust bogat și o textură mai fină.

    • Oțet de vin roșu: care conferă o aciditate subtilă, echilibrând gustul.

    • Sare și piper: pentru a potența aromele ingredientelor.

    1. Gazpacho de avocado
      Înlocuiește roșiile cu avocado, un ingredient popular acum. Amestecă avocado cu castraveți, usturoi, lime și pâine uscată, pentru o textură cremoasă și un gust delicat. Dacă vrei un gust mai intens, prăjește condimentele înainte de a le adăuga. O poți servi cu nuci și alune prăjite.

    2. Gazpacho alb
      Această variantă folosește migdale și usturoi în loc de roșii. Rezultatul este o cremă albă și delicată. De obicei, se servește cu boabe de struguri sau felii de pepene, dar dacă vrei un gust mai consistent, poți adăuga cubulețe de șuncă sau legume coapte. Folosește migdale decojite pentru o textură mai fină.

    3. Gazpacho de ardei
      Aceasta este varianta cea mai apropiată de rețeta tradițională. Adaugă ardei cruzi, bine copți, în compoziția clasică a gazpacho-ului și câteva picături de tabasco pentru un strop de iuțeală. Servit cu taralli sfărâmate, măsline și anșoa.

    4. Gazpacho de pepene și pepene galben
      Pentru o variantă dulce, încearcă gazpacho-ul din pepene roșu și galben. Tot ce trebuie să faci este să mixezi fructele cu câțiva cubulețe de gheață și să le lași la frigider. Poți adăuga frunze de mentă, ciocolată neagră sau fulgi de nucă de cocos pentru un gust deosebit.

    Articol preluat: Dissapore

    gazpacho supă gazpacho

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 25/10/2025

    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu

    Gastronomie 25/10/2025

    Paste la cină: toamna e anotimpul ciupercilor și al dovlecilor pentru un sos rapid și gustos

    Gastronomie 25/10/2025

    Ce alimente pot consuma vegetarienii pentru a obține o cantitate suficientă de proteine?

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/20254.056 Views
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20254.036 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.463 Views
    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu
    25/10/20251.365 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 25/10/20252 Mins Read1.365 Views

    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu

    Dragoș Zdrolidis s-a născut în urmă cu 22 de ani, la Brăila (România), prematur, la…

    Paste la cină: toamna e anotimpul ciupercilor și al dovlecilor pentru un sos rapid și gustos

    Ce alimente pot consuma vegetarienii pentru a obține o cantitate suficientă de proteine?

    Cele mai bune exerciții pentru slăbit și în cât timp apar efecte în funcție de tipul de mișcare

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu

    Paste la cină: toamna e anotimpul ciupercilor și al dovlecilor pentru un sos rapid și gustos

    Ce alimente pot consuma vegetarienii pentru a obține o cantitate suficientă de proteine?

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.