Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    (VIDEO) „Ești extraordinară!” Cine e Mădălina Țurcan, tânăra de 20 de ani care a fascinat juriul și a trecut mai departe la Vocea României

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Drobul de miel, preparatul vedetă pentru masa de Paște. Cum să îți iasă perfect

    13/04/20252 Mins Read34
    Foto: gândul.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Fără drob din organe de miel pe masa de Paște parcă nici nu simți gustul sărbătorilor. Ar fi ca un Crăciun fără piftie. Cel autentic tradițional este cel din organe de miel, chiar dacă există și varianta de drob de pui și ficat de pui sau cel vegetal.

    Fără drob din organe de miel pe masa de Paște parcă nici nu simți gustul sărbătorilor. Ar fi ca un Crăciun fără sarmale. Drobul autentic tradițional este cel din organe de miel, chiar dacă există și varianta de drob de pui și ficat de pui sau cel vegetal, scrie G4Food. 

    Ingrediente

    • 2 – 2,5 kg de organe de miel (inimă, ficat, plămân, rinichi, limbă)
    • 6 – 8 ouă (depinde de cât de mari sunt)
    • 3 legături de ceapă verde
    • 1 legătură de usturoi verde
    • 2 legături de pătrunjel frunze proaspăt
    • 1 legătură de mărar frunze proaspăt
    • (opțional, dacă ai) prapur de miel, acea membrană formată majoritar din grăsime care învelește organele interne ale mielului
      sau
    • (tot opțional) aluat fraged refrigerat pentru învelit drobul
    • 50 ml linguri oțet de vin
    • 5 foi de dafin
    • 20 de boabe de piper

    Pregătire

    Se spală bine organele și se pun la fiert în apă cu sare, oțet, foi de dafin și boabele de piper. Se fierb cca 90 de minute (60 la oala sub presiune) pentru a fi siguri că sunt bine gătite.

    Se curăță și se taie cuburi mici  (5 mm) organele.

    Se amestecă organele tăiate cu verdeața (ceapa și usturoiul inclusiv cu partea albă) tocată mărunt și cu ouăle bătute.

    Se potrivește de sare și piper după gust.

    Se unge o tavă mare de cuptor, preferabil rotundă, cu un pic de ulei.

    Dacă ai prapur, se întinde prapurul pe fundul tăvii , deasupra se toarnă amestecul de organe tocate cu verdeață și ouă și se învelește cu restul de prapur, asigurându-te că este bine închis și nu există rupturi.

    Dacă nu ai prapur și vrei să folosești aluat, se aplică aproximativ aceeași procedură, dar tava este indicat să fie tapetată și cu unt și făină sau hârtie de copt.

    Dacă nu folosești nici prapur nici aluat, drobul se poate coace direct în tavă, tapetată obligatoriu cu hârtie de copt. Ideal este să fie folosită tavă rectangulară (de tip cozonac / chec) în această situație.

    Se coace la cuptor la 180o C timp de o oră.

    Articole asemănătoare

    Advertoriale 24/10/2025

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    Cultură 24/10/2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Mediu 24/10/2025

    Clădiri ameninţate de creşterea nivelului mării în acest secol, avertizează un studiu

    Populare în ultima lună
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20253.919 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.436 Views
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/2025725 Views
    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”
    21/10/2025613 Views
    Recomandate
    Cultură 25/10/20252 Mins Read83 Views

    (VIDEO) „Ești extraordinară!” Cine e Mădălina Țurcan, tânăra de 20 de ani care a fascinat juriul și a trecut mai departe la Vocea României

    Mădălina și-a descoperit vocea la doar patru ani, iar de atunci pasiunea a crescut din…

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Clădiri ameninţate de creşterea nivelului mării în acest secol, avertizează un studiu

    Cele mai populare

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.