Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum să păstrezi pesmetul proaspăt și crocant: trucuri pentru depozitare

    20/02/20253 Mins Read15
    Sursa foto: cookist.it
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Pesmetul este unul dintre ingredientele de reciclare prin excelență, una dintre cele mai utile modalități de a refolosi pâinea veche fără a o irosi. Prepararea lui acasă este foarte ușoară, ai nevoie doar de pâine, de câteva ierburi dacă vrei să îi dai o aromă specifică și de un mixer. În doar câteva minute ai un ingredient util de păstrat în casă, perfect pentru a gratina, a crea cruste gustoase, a îmbogăți produse de patiserie și umpluturi. De asemenea, potrivit cookist.it, pesmetul poate fi păstrat mult timp, atâta cât urmați câteva trucuri simple pentru a vă asigura că rămâne la fel de uscat, crocant și parfumat ca cel proaspăt râșnit.

    Păstrarea pesmetului la temperatura camerei

    Cei mai răi dușmani ai depozitării pesmetului sunt umiditatea și căldura, așa că cel mai bun mod de a păstra ingredientul este să îl puneți într-un recipient etanș, care este excelent pentru a evita contaminarea cu aer și căldură care ar înmuia pâinea. Unii oameni adaugă, de asemenea, frunze uscate de dafin la interior, deoarece această plantă are capacitatea de a bloca formarea mucegaiului și de a alunga orice insecte. Cutia trebuie păstrată într-un loc răcoros și uscat, adică departe de plită și, eventual, în întuneric, poate în interiorul unei cămări. În acest fel, pesmetul va rămâne la fel de proaspăt preparat și poate rezista intact timp de până la 6 luni.

    Miezul de pâine poate fi depozitat în frigider sau în congelator?

    Nimic nu interzice depozitarea pesmetului în frigider sau congelator, dar în acest caz acestea sunt două tehnici de depozitare care nu sunt recomandate pentru acest produs specific. Temperatura frigiderului și, cu atât mai mult, practica congelării implică formarea inevitabilă a umidității, un factor care, mai mult decât orice altceva, este în detrimentul bunei conservări a pesmetului, făcându-l să-și piardă crocantul. Singurul mod în care puteți pune pesmetul la frigider sau la congelator este dacă dispuneți de o mașină de ambalat în vid, o tehnică care elimină cu adevărat tot aerul și, de asemenea, împiedică pătrunderea umidității în interiorul pungii.

    Cel mai bun recipient pentru depozitarea pesmetului

    Pentru cea mai bună depozitare a pesmetului, recipientele închise ermetic sunt perfecte, deoarece sunt cele care, mai mult decât oricare altele, nu permit agenților externi să pătrundă în recipient. Dintre toate tipurile existente pe piață, preferați recipientele din sticlă, în special cele cu garnituri din cauciuc și modelele cu un capac cu șurub obișnuit (precum cele folosite de obicei pentru conserve, dar în acest caz nu este nevoie să sterilizați borcanul): sticla, de fapt, nu riscă să elibereze microplastice și nu strică sau nu afectează în niciun fel gustul pesmetului, pe lângă faptul că îl păstrează perfect izolat de mediul exterior.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    RECOMANDATE 26/12/2025

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025155 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202596 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 26/12/20257 Mins Read5 Views

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Aproximativ un miliard de oameni suferă de deficit de vitamina D, la nivel mondial. În…

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Cinci tipuri de oleaginoase, bogate în omega-3, benefice pentru inimă

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.