Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Codul Educației ar putea fi actualizat: 11 modificări propuse de Ministerul Educației

    Un tren va străbate Europa, conectând mai multe țări și zone turistice. Linia va fi inaugurată în 2026

    Cum prepari și coci cea mai simplă bază pentru o tartă clasică umplută cu cremă de vanilie și fructe

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum prepari și coci cea mai simplă bază pentru o tartă clasică umplută cu cremă de vanilie și fructe

    03/12/20253 Mins Read14
    Sursa foto: pexels.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Când ne este poftă de un desert, putem prepara o tartă cu fructe. Este ușor de făcut atât baza din aluat fraged, cât și crema din interior, notează G4Food.

    Cea mai simplă și ușor de memorizat rețetă de aluat fraged pentru tartă sau fursecuri:

    Ingrediente:

    • 300 g făină
    • 150 g unt
    • 75 g zahăr pudră
    • 1 ou întreg
    • 5 g sare

    Se amestecă toate intervenind cât mai puțin, pentru ca aluatul să se mențină friabil: amestecăm untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, iar când acesta a fost înglobat adăugăm și făina, încorporând-o treptat. Completăm, în continuare, cu un ou, pe care îl batem cu furculița într-o un bol, adăugând în el sarea.  Amestecăm în continuare cu mâna până obținem un aluat compact. Îi dăm formă rotundă și înainte de a-l folosi trebuie ținut minim 10 minute la frigider, în folie de plastic.

    Care sunt pașii pentru a coace corect o bază pentru tartă cu fructe

    – Întindem aluatul rece cu sucitorul, gros de circa 1 cm, apoi îl transferăm într-o formă rotundă care merge la cuptor. Este important să crestăm foarte puțin marginile cu degetele pentru ca el să se așeze cum trebuie în formă. Apoi înțepăm baza cu dinții unei furculițe, pentru ca umiditatea care se formează să se poată evapora fără să ridice aluatul în timpul coacerii, deformându-l.

    – Protejăm aluatul pe care l-am înțepat cu furculița cu un strat de hârtie de copt decupată la dimensiunea dorită.

    – Distribuim peste hârtie orice care poate avea o greutate suficientă cât să împiedice stratul de aluat să se umfle: se pot folosi pietricele mici, spălate și dezinfectate, un alt vas mai mic sau chiar boabe de fasole uscată, dacă s-au învechit și nu le mai consumăm.

    – Preîncălzim între timp cuptorul, în modalitatea statică, fără ventilație, la 170°C.

    – Coacem tava cu aluat circa 15 minute, în zona mediană a cuptorului, nici prea sus, nici prea jos.

    – Când marginile încep să se coloreze, scoatem tava și îndepărtăm greutatea din ea și hârtia de copt.

    – Reducem temperatura la 160°C.

    – Dăm tava din nou la cuptor, până când aluatul capătă o ușoară culoare aurie.

    – Scoatem din cuptor tava și lăsați să se răcească fără să scoatem aluatul copt din ea.

    – Scoatem cu mare grijă din formă baza pentru tartă abia după ce s-a răcorit și este mai puțin friabilă.

    – Umplem baza de tartă cu cremă de vanilie și fructe și dăm la frigider. În general trebuie umplută cu circa 1h înainte de a servi, pentru ca aluatul să nu se umezească și să se mențină ca atunci când a fost scos din cuptor.

    Articole asemănătoare

    Muncă 03/12/2025

    Codul Educației ar putea fi actualizat: 11 modificări propuse de Ministerul Educației

    Odihnă 03/12/2025

    Un tren va străbate Europa, conectând mai multe țări și zone turistice. Linia va fi inaugurată în 2026

    Odihnă 02/12/2025

    O țară europeană a obținut titlul de cea mai aglomerată destinație turistică din lume

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București
    01/12/20251.598 Views
    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”
    01/12/2025987 Views
    (VIDEO) Prestațiile concurenților din R. Moldova în knockout-urile de la Vocea României: „Cred că timbrul foarte special dintre voi trei este la Ștefan”
    29/11/2025580 Views
    Cine sunt concurenții care au trecut mai departe în etapa live-urilor la Vocea României
    29/11/2025270 Views
    Recomandate
    Muncă 03/12/20259 Mins Read14 Views

    Codul Educației ar putea fi actualizat: 11 modificări propuse de Ministerul Educației

    Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat inițierea unor modificări la Codul Educației. Schimbările vizează…

    Un tren va străbate Europa, conectând mai multe țări și zone turistice. Linia va fi inaugurată în 2026

    Cum prepari și coci cea mai simplă bază pentru o tartă clasică umplută cu cremă de vanilie și fructe

    O țară europeană a obținut titlul de cea mai aglomerată destinație turistică din lume

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Codul Educației ar putea fi actualizat: 11 modificări propuse de Ministerul Educației

    Un tren va străbate Europa, conectând mai multe țări și zone turistice. Linia va fi inaugurată în 2026

    Cum prepari și coci cea mai simplă bază pentru o tartă clasică umplută cu cremă de vanilie și fructe

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București

    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”

    (VIDEO) Prestațiile concurenților din R. Moldova în knockout-urile de la Vocea României: „Cred că timbrul foarte special dintre voi trei este la Ștefan”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.